Lean Forum Bygg loggo

banner
Ja TackTipsa
banner

Bokrelease – specialupplaga av Lean-bok

Fredag den 9 okt kl 15.30-19.00 • Handelshögskolan i Stockholm, Sveavägen 65

Lean Forum Bygg och Rheologica Publishing i samarbete med IFL vid Handelshögskolan i Stockholm bjuder in dig till bokrelease av en specialupplaga av boken Detta är Lean – Lösningen på effektivitetsparadoxen.

Som ett led i att skapa förståelse och kunskap om hur vi kan använda oss av Lean som en strategi i byggsektorn, lanserar Rheologica Publishing tillsammas med Lean Forum Bygg en specialupplaga av ”Detta är Lean” som riktar sig direkt till byggbranschen. Arton kunniga röster inom byggsektorn kopplar kapitlens innehåll till byggbranschen med egna reflektioner och erfarenheter.
  

Lean-skribenter

Skribenter – förutom bokens huvudförfattare Niklas Modig och Pär Åhlström – till Lean Forum Byggs utgåva av ”Detta är Lean” är Kajsa Simu, Linda Ericsson, Johan Brantehag, Helena Lidelöw, Jerker Lessing, Jan-Olof Edgar, Stefan Lindbäck, Mats Berntsson, Lars Stehn, Per-Erik Josephson, Tommy Thunberg Bertolone, Bo Johansson, Marie Nordqvist, Emile Hamon, Thomas Gardell, Joakim Örn, Maria Viidas och John Eklund.

 
Lean är den mest utbredda management-filosofin av vår tid och är närvarande i alla branscher, men konceptet är fortfarande vagt definierat och allmänt missförstått. Som ett svar på missförståndet kring konceptet Lean och dess tillämpning, skrev Niklas Modig och Pär Åhlström "Detta är Lean – Lösningen på effektivitetsparadoxen" i oktober 2011. Boken blev en omedelbar bästsäljare i Skandinavien och har nu, fyra år senare, översatts till fler än tio språk och sålts i över 175 000 exemplar vilket gör den till en av de mest sålda Lean-böckerna genom tiderna. 

Agenda 

15.30 – Registrering

16.00 – Välkomstanförande Kajsa Simu (ordförande Lean Forum Bygg)

16.20 – Niklas Modig och Pär Åhlström

17.00 – Paneldebatt med flera av specialupplagans skribenter: Framtidens byggbransch – varför och hur skall den förbättras?

17.30 – Mingel samt möjlighet att köpa specialupplagan Detta är Lean – Lean Forum Bygg 

19.00 – Avslut

Praktisk information

Anmälan: Anmäl dig så snart som möjligt via länken ovan
Tid: Fredagen den 9 oktober kl 15.30-19.00
Plats: Handelshögskolan i Stockholm, Sveavägen 65
Upplysningar: Kajsa Simu, ordförande Lean Forum Bygg, kajsa.simu@ncc.se

Lean Forum Bygg sprider kunskap om framgångsrikt Lean-tänkande och nya arbetsmetoder i byggsektorn. Genom att identifiera utvecklingsbehov och driva seminarier, konferenser och utbildningar bidrar vi till ökat kundvärde i samhällsbyggandet. Lean Forum Bygg är en ideell förening som sponsras av följande organisationer:

Arcona     Chalmers Professional Education     Cramo     EGA     Elbjörn     Ikano Bostad     IFL     Lean Concepts     Lindbäcks Bygg     NCC     Olivetree     Peab     Planör     PrologTyrens     Vellingebostäder     Vico     Ytterbygg