Det är alltid intressant med Lean-filosofin och vad vi kan koppla den till. Själv ser jag en tydlig koppling till idrott, där jag själv har tidigare erfarenhet av att spela handboll på relativt hög nivå (bland annat OS i Los Angeles 1984 – kansliets notering). I lagsporter handlar det alltid om hela lagets effektivitet; det hjälper föga att ha en lysande spelare om inte alla hjälper till. Här gäller delaktighet vilket bygger på såväl respekt som samverkan.

Inom idrotten blir det så tydligt, till exempel om du ska passa en boll: Den ska gå till rätt person, i rätt tid (timing) och rätt placerad – inte i knähöjd – så att den sitter rätt även för mottagaren. Du kan inte bara passa i hyfsad riktning, snabbt och stenhårt och vara nöjd med det även om bollen hamnar utanför sidlinjen. Någon ska ta emot passningen för att använda den i nästa steg för att det gemensamma ”flödet” ska bli så effektivt som möjligt.

Inom idrotten är det väldigt transparent, alla ser vad som händer och i slutänden vem som vinner. Gör vi misstag så syns det och som lag måste vi ta lärdom; var det dålig kvalitet på passningarna så är det passningar vi måste träna. Tyvärr är det inte så i företagsvärlden. Hela organisationen ser sällan förbättringspotentialen varför vi heller inte tränar, åtminstone inte på rätt saker. Slutsatsen är att respekten för mottagaren är avgörande både inom idrott och i företagsvärlden – liksom för oss som medmänniskor generellt. Något att tänka på.

Grattis säger vi till Göteborgs Byggmästareförening som nyligen firat sin 125-årsdag! Den 8 november uppmärksammades jubileet med inledande mingel i Byggarnas Hus där VD Christina Lööf välkomnade var och en, vilket då även omfattade kansliet för Lean Forum Bygg.

Efter god dryck och läckra snittar fortsatte jubileet med fackeltåg ner mot kvällens festlokal på Elite Park Avenue Hotel. På vägen dit var det också ett överraskningsstopp på Götaplatsen där föreningen bjöd på ett imponerande fyrverkeri. Kvällen avslutades med middag och underhållning.

”Trevligt med representanter från Lean Forum Bygg på plats vid vårt jubileum, vi hoppas på ett fortsatt fint samarbete”, hälsar Christina Lööf.

Den senaste tiden har jag reflekterat en del kring framfarten av digitalisering i byggbranschen då jag träffat både intressanta startupföretag liksom etablerade bolag som syftar till att digitalisera branschen. ”ConTech” är ett hett område där det händer mycket – och mycket mer är på gång! Jag känner flera personer som arbetar med detta och för mig som brinner för produktivitet och kostnadsminimeringar över tid ser jag denna frammarsch som en nyckelfaktor.

Jag kommer bland annat att vara engagerad i ett projekt med Chalmers och andra aktörer för att utreda hur Block Chain-tekniken kan användas i branschen, att koppla materialflöden till ekonomiska flöden för att öka både produktivitet och effektivitet. Här vill jag passa på att flagga för eventet Nordic ConTech Talk i Stockholm där jag kommer att närvara och som jag varmt rekommenderar. Här blandas byggbranschen med startupföretag för att diskutera den digitala utvecklingen, ett intressant forum för den som brinner för digitalisering.

Oavsett så gäller det att hänga med för det är nu det händer. Nya aktörer kommer in, andra startar upp – de kommer att förändra branschen oavsett vi vill eller inte. Förändringen kommer och min övertygelse är att det är en förändring till det bättre!

Den senaste veckan har jag haft nöjet att introducera nya medarbetare på BoKlok, det är alltid lika trevligt med nytt folk i verksamheten. Vi har en väl standardiserad process kring hur vi styr projekt och ett verksamhetssystem som beskriver metoderna och kopplar till verktygen – allt detta underlättar väldigt mycket vid introduktionen. Den projektstyrande processen har toll-gates (beslutspunkter), en typ av affärsråd där vi tar beslut om fortsättning, samt ”milstolpar” där vi stämmer av med kollegor i organisationen för att kontrollera att vi gjort de saker som skulle ha gjorts. Allt är mycket tydligt; vad är gjort fram till dessa möten och vad som ska göras efter.

Alla anställd får dessutom sig tilldelad en mentor med en liknande roll. Här får de en person att ställa alla sina ”dumma” frågor till som inte är dennes chef. De får träna på sitt nya jobb genom att gå bredvid och praktiskt lära sig hur det går till, inte bara bara läsa sig till alla rutiner. Det leder till att de snabbare kommer in i arbetet och kan börja leverera mervärde till kunder och företag.

Sedan finns som det som alltid förbättringspunkter; vi har väldigt mycket Excel-listor och Word-dokument med checklistor vilket inte bara är krångligt vid uppdateringar, det är även svårt att hitta och söka i/efter tidigare dokument. Vad vi saknar är helt enkelt en digital plattform för att hantera detta, en utmaning vi har tillsammans med många av våra kollegor och konkurrenter. Ändock är allt detta en bra ledstång att hålla i vid introduktionerna och lyfter samtidigt vikten av att ha standardiserade processer – och vi gillar ju utmaningar!

Det är dags att börja sammanställa nomineringarna till Årets Lean-byggare 2019! Se till att nominera din kandidat – det kan vara din egen arbetsplats, ett annat företag, en avdelning eller ett arbetssätt – som du tycker bör lyftas som exempel på ett väl utfört Lean-arbete. Detta är nionde gången som priset delas ut och intresset för vinnarna ökar för varje år. Senast den första december vill vi ha in din anmälan, missa inte det!

En sak som jag gärna vill betona med Årets Lean-byggare är att ansökan är öppen för alla aktörer inom samhällsbyggnadssektorn, från fastighetsägare till materialleverantörer – 2016 var det exempelvis Värmdö kommuns bygg- och miljöavdelning som utsågs till Årets Lean-byggare (se bild)! Det är lätt att fastna i ett entreprenörstänk där vi egentligen vill se en mycket bredare uppslutning. Kanske finns det något konsultföretag som utmärker sig för sitt Lean-arbete? Byggherrar och beställare?

Vi vet att det finns många organisationer och företag därute som är superduktiga på Lean men som i vanlig svensk anda tänker ”inte ska väl jag …” Jo, det ska du! Genom att lyfta flera goda exempel så stärker vi Lean-arbetet i hela branschen och därmed hela branschens konkurrenskraft. Den som sedan blir Årets Lean-byggare får naturligtvis väldigt mycket uppmärksamhet, men det viktiga är trots allt det breda Lean-arbetet som pågår i samhällsbyggnadssektorn. Skicka in din nominering här!

Lean Forum Bygg, BIMformation och Visilean anordnade den 9 oktober ett seminarium med tema ”Digitalisera byggarbetsplatsen”. Digitalisering av byggbranschen är ett hett område och intresset för seminariet var så pass stort att vi fick byta till större lokaler. BIM-pionjären Jan-Olof Edgar, AMA-chef på Svensk Byggtjänst och tidigare styrelsemedlem i Lean Forum Bygg, höll en mycket underhållande föreläsning om hur det går att eliminera slöserier med hjälp av digitalisering. Jan-Olof berättade om sin egen BIM-resa från 80-talet och de första CAD-verktygen via 90-talet med 3D och 00-talet med 4D – till 10-talet med CoClassade BIM-objekt.

Därefter tog professor Rafael Sacks vid Technion, Israel Institute of Technology i Haifa, vid med att berätta om Construction Management Systems at the Nexus of Lean and BIM – samverkan mellan Lean, BIM och digitalisering. Det gav en intressant inblick i hur det går till inom israelisk byggindustri och hur pass långt framme de är. Rafael visade bland annat hur hur det med hjälp av simuleringar i 3D det går att optimera varvsschemor för väggformar och även optimera formstorleken.

Martin Zilliacus avslutade med att presentera Visilean, ett molnverktyg utvecklat för byggbranschens Lean-processer och speciellt framtaget för att sköta produktionsstyrning och uppföljning på byggplatsen. Det handlar om visualisering och enkelhet som kopplar ihop aktivitetsrapporter, tidplaner och BIM-modeller där status på aktiviteten anges i realtid via mobil eller surfplatta med enkla knapptryck – ett visuellt och enkelt sätt att följa projektets framdrift.

På Trafikverket har vi fått lite nya förutsättningar för Ostlänken; nu ska vi bygga för 250 km/h istället för 320 km/h, vilket innebär en hel del omplanering. Vi justerar som bäst projektet efter de nya kraven i samverkan med våra projekterande konsulter; vad måste justeras, i vilken omfattning och hur kan vi samtidigt gå vidare i det löpande arbetet?

Här blir det lite av Last Planner-tankegångar. Vad vi än gör och hur vi än planerar så får det pågående arbetet inte bli stillastående. Vad kan vi fortsätta med utan att det gör skillnad, vad måste vi fokusera på för att hålla projektet löpande? Vad saknas för att gå vidare med nästa steg trots nya förutsättningar?

En lite lättsammare utmaning – men lika intressant – är arbetet med Årets Lean-byggarstudent, Lean Forum Byggs satsning på att premiera unga talangers insatser för att främja det svenska byggandet. Anmälan är stängd och nu är det läsning av projektupplägg och examensarbeten som gäller. Vi har ännu inte spikat när och var själva prisutdelningen sker – men för den som väntar på något gott …

Byggbranschen skulle kunna må bra – eller bättre – av att samverka lite mer kring idéer runt metodutveckling. Inom Lean finns det mycket vi både kan dela med oss av och lära av varandra utan att det ger någon inverkan på den inbördes konkurrenskraften. Lean Forum Bygg är naturligtvis ett sådant forum, men vi borde kunna göra så mycket mer rent konkret.

Själva har vi på Lindbäcks Bygg nyligen fått uppleva lite av nyttan med samverkan. Vi har haft besök av VD och utvecklingschef från BoKlok där vi inlett diskussioner kring vilka typer av frågor och inom vilka områden som vi skulle kunna arbeta tillsammans. Det var ett mycket inspirerande möte som gav enormt mycket energi åt båda håll.

För min del står det klart att detta är något vi absolut borde göra mer av. Efter att BoKlok har besökt vår nya fabrik har vi börjat fundera på om vi ska starta en liten grupp – eller varför inte en branschförening? – inom industriellt byggande. Naturligtvis skulle andra företag också bjudas in, det är många som satsar: Eksjöhus, Derome, Moelven, Götenehus

Än så länge är det i sin linda och rör sig bara om lösa planer, men varför inte? Bara efter vårt korta möte ser vi mycket gemensamt kring exempelvis kompetensförsörjning, produktionsteknik, automation, robotisering etcetera. Här finns det absolut en grogrund för en närmare samverkan och, som sagt, vi är många i branschen som satsar på industriellt byggande. Tillsammans skulle vi bli ännu starkare.

Som för så många andra händer det emellanåt att jag slötittar på Youtube, där ett favoritbolag som jag följer en del heter DPR Construction. De har bland annat en Site Manager som berättar om sin Lean-resa vilken knyter an till det jag nämnde i min förra logg. Lean har ofta ett stort fokus på verktyg och metodik, men här berättar deras Site Manager om sin erfarenhet av att fokusera på att ”bara” gå ut och jobba med människorna.

Det är ett fokus som bygger på respekt, ett genuint intresse för att skapa förtroende och bygga relationer på arbetsplatsen. Det är väldigt inspirerande att titta på då han också har genomfört detta i praktiken. Genom att bygga respekt och förtroende i sitt team så kommer allt annat av sig själv. Genom att verkligen jobba som ett team så kommer arbetet med ständiga förbättringar, transparens och förmågan att se helheten automatiskt, ingen tittar längre bara på var hen själv står utan ser till hela projektets bästa.

Det är lätt att glömma att Lean som sagt inte är verktyg och metoder, grunden ligger i människor och filosofier. Lean är med andra ord inte så unikt som vi ibland inbillar oss, det handlar i slutänden om respekt och intresse för våra medmänniskor – det är det som skapar teamkänslan där alla vill tillföra sitt bästa och bidra till helheten!

På BoKlok har vi samlat alla våra produktionschefer, eller platschefer som de kallas på andra håll, till en kombinerad workshop och utbildning kring planering. Vi tittade på fyra nyckelområden: Huvudtidplan (övergripande projektplanering), produktionstidplan (konceptuella milstolpar och aktiviteter), rullande tidplan (nedbrytning av ”sunda aktiviteter – sju förutsättningar på plats – till mätbara arbeten) samt daglig styrning (involverande planering enligt Last Planner).

Till agendan lånade vi också Jarkko Erikshammar från iTid och Luleå tekniska universitet som vi haft kontakt med sedan tidigare i SmartBuilt-projektet VALLA Coach. Jarkko höll i teoripassen om hur de olika delarna hänger ihop och kunde dessutom berätta hur andra branscher arbetar med detta. I den uppföljande workshoppen fick produktionscheferna träna på hur de arbetar med involverande planering med rullande tidplan och daglig styrning.

Vi samlade sedan in alla våra produktionschefers erfarenheter kring hur BoKlok bör arbeta med detta; det ligger en fantastisk kraft i att låta 30 erfarna personer bidra med vad de tycker. Det är häftigt att få ta del av den enorma kunskapsbank som skapas av dem som verkligen jobbar med detta, något som ingen av oss teoretiker skulle kunna tänka ihop. Även om vi redan idag är ganska snabba att färdigställa våra projekt, bland annat tack vare att de oftast är relativt lika, så måste vi korta byggtiden.

Ett sätt att göra detta är att arbeta mer med planeringen, hitta arbetssätt för att korta ledtiderna och metoder som ordning och reda för att styra projekten på ett annat sätt med mindre stress och ”brandsläckning”. Min förhoppning är att vi inom ramen för VALLA Coach ska kunna få coachningsstöd på byggplatserna för att ytterligare träna produktionscheferna i Last Planner-metodiken med rullande tidplaner och daglig styrning.