• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Nominera Årets Lean-byggare senast den 1 mars

Lean Forum Bygg arbetar för att främja en positiv utveckling inom samhällsbyggandet. Genom tävlingen Årets Lean-byggare lyfter vi fram förebilder som utmanar och inspirerar till ett mer effektivt, jämställt och hållbart byggande med hjälp av Lean-filosofi.

Tävlande bidrag kan omfatta hela eller delar av företaget eller organisationen. Det kan också utgöra en del av Lean-arbetet, exempelvis användandet av pulstavlor, daglig styrning, förbättringsarbete.

De nominerade bidragen bedöms av en oberoende jury och kandidaterna till förstapriset uppmärksammas i artiklar i tidningen Byggindustrin. Vinnaren ges möjlighet att hålla ett seminarium vid konferensen Construction Summit den 21 oktober 2021.

Läs mer och nominera din kandidat senast den 1 mars →

2019 års utmärkelse gick till fönstertillverkaren Nordan i Kvillsfors. Juryns motivering:

Med hjälp av kraften i medarbetarnas engagemang har vinnaren lyckats förändra en traditionell produktion i grunden. Genom att mäta och basera beslut på fakta har de uppnått resultat som andra Lean-verksamheter kan låta sig inspireras av. Tydligt ledarskap tillsammans med utmanande och gemensamma mål har skapat en vinnande kultur som gynnar såväl företagets kunder som deras medarbetare och ägare.

Foto från Lean Forum Byggs årsmöte den 14 maj 2019, då Cecilia Hedblad Sjölin, fabrikschef i Kvillsfors, och Jörgen Olsson, kvalitets- och miljöansvarig på Nordan-koncernen, presenterade företagets Lean-arbete.

Sedan priset instiftades har följande organisationer vunnit: