Nyheter

Digitalisera byggarbetsplatsen

Publicerat den 18 september 2018

Få inspiration hur ni kan digitalisera byggarbetsplatsen! Konferensen ”Digitaliserad produktionsprocess med Lean/BIM” genomförs av BIMformation den 9 oktober i Solna.

Mer information och anmälan

El-Björn håller kundevent med fokus på digitalisering

Publicerat den 24 augusti 2018

Lean Forum Byggs partnerföretag El‑Björn har ökat takten i digitalisering och effektivisering av bygg­­arbets­platser och ser kraftigt ökad efterfrågan på nya och innovativa lösningar. Under hösten välkomnar El‑Björn till kundevent i Göteborg, Stockholm och Malmö med fokus på hur digitaliseringen förändrar byggbranschen.

Mer information och anmälan

Ledare: Med Lean Construction som bas

Publicerat den 21 maj 2018

Vi har en utmaning med vårt bostadsbyggande i Sverige. Ifjol byggdes det 51 500 bostäder, medan det för att fylla behovet behövs 80 000 bostäder per år. Denna ”backlogg” har vi nu byggt på under flera år vilket innebär ett stadigt ökande underskott.

Läs Helena Lidelöws ledare

En positiv kraft i det svenska samhällsbyggandet

Publicerat den 21 maj 2018

Flexator i Anneberg är Årets Lean-byggare 2018, en utmärkelse de tilldelats mycket tack vare sitt arbete med Produktionslyftet. På kort tid har de sett hur verksamheten med alla medarbetare utvecklats och idag är de ett företag som verkligen känner av förändringens vindar!

Läs artikeln om Flexator

Från partnering till digital visualisering

Publicerat den 21 maj 2018

I mitten av april genomförde Lean Forum Bygg ett frukostseminarium vid drottning Silvias Barnsjukhuset i Göteborg tillsammans med NCC och Framtidens Byggutveckling.

Läs referat från frukostseminariet

Innovativ projektredovisning

Publicerat den 21 maj 2018

I början av februari genomförde Brains & Bricks i samarbete med Lean Forum Bygg ett seminarium, eller snarare en slutkonferens, kring projektet RePlan – resurseffektiv planering för konkurrenskraftiga produktionsnätverk.

Läs er om seminariet

Lean Construction Congress i Helsingfors

Publicerat den 21 mars 2018

Den finländska byggsektorn ligger i frontlinjen inom Lean Construction där deras årligen återkommande LCI-konferensen i år har vuxit till en "Lean Construction Congress" som arrangeras i Helsingfors den 14-16 maj.

Läs mer

Flexator vann Årets Lean-byggare

Publicerat den 20 mars 2018

Den 19 mars delades priset Årets Lean-byggare ut och det blev Flexator i Anneberg som utsågs till vinnare. Prisutdelningen genomfördes i anslutning till Året bygge-galan på Circus i Stockholm.

Läs mer

Prisutdelning Årets Lean-byggare den 19 mars

Publicerat den 6 mars 2018

Lean Forum Bygg delar ut utmärkelsen Årets Lean-byggare i anslutning till Årets bygge-galan, den 19 mars på Circus i Stockholm. Missa inte!

Mer information och biljetter

Struktur och steg för steg

Publicerat den 16 februari 2018

Det var ett riktigt härligt föredrag som Petra Brask bjöd på den 9 februari i Skanskas lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Det var också ett stort intresse inför seminariet och på plats var det mellan 60 och 70 personer ...

Läs referatet från seminariet