Nyheter

Var med och utveckla världens bästa byggbransch

Publicerat den 22 december 2022

2022 går mot sitt slut och vi på Lean Forum Bygg ser tillbaka på ett år med bra aktiviteter och insatser som har bidragit till utveckling av Lean i byggsektorn. För andra året i rad arrangerade vi en workshop som en del av Lean Forums årskonferens. Deltagarna diskuterade gemensamma utmaningar och lösningar tillsammans med finalisterna i tävlingen Årets Lean-bygggare. Vid seminariet utsågs också året vinnare, vilket den här gången blev NCC.

Läs Kajsa Simus ledare

Lean Forum Bygg på Norrlandskonferensen

Publicerat den 15 december 2022

Den 9-10 februari är vi med och arrangerar Norrlandskonferensen tillsammans med bland andra Lean Forum, IUC Norr, Plan och iTid. Temat är ”En framtid där vi bor” med erfarenheter från norrländska företag som framgångsrikt har arbetat med Lean. Första dagen består av seminarier och andra dagen ägnas åt studiebesök. Partnerföretag i Lean Forum Bygg erbjuds reducerad deltagaravgift.

Mer information och anmälan

Årets Lean-Byggare är NCC Building Sverige

Publicerat den 14 oktober 2022

Det blev NCC Building Sveriges som i hård konkurrens med Lyckos och Tornberget tog hem segern i tävlingen årets Lean-byggare. Priset delades ut under ett förmiddagsseminarium som arrangerades som en del av Lean Forums årskonferens den 13 oktober.

Läs mer om prisutdelning

Nypremiär för Sim Lean

Publicerat den 26 september 2022

Nu är spelet vi alla har väntat på här. Med utgångspunkt i Likers Lean-teorier sätts din förmåga att effektivt planera och styra ett byggprojekt mot tufft uppsatta projektmål på prov. Lean Forum Bygg är glada över att kunna erbjuda branschen ett ökat värde genom ett konkret och underhållande utbildningsverktyg.

Läs mer och spela

Möt finalisterna i Årets Lean-Byggare

Publicerat den 24 augusti 2022

Nu har glädjen att presentera tre mycket starka kandidater till utmärkelsen Årets Lean-byggare. På olika sätt visar de på potentialen för Lean inom samhällsbyggandet och inspirerar till fortsatt utveckling av branschen. Möt Lyckos, Tornberget och NCC.

Läs mer om finalisterna

Årsmöte 2022

Publicerat den 17 maj 2022

Välkommen till Lean Forum Byggs årsmöte 2022. Förutom det formella årsmötet bjuds det på presentation av det vinnande examensarbetet i Årets Lean-byggare samt en introduktion till initiativet Bygglyftet.

Mer information och anmälan

Stipendium till arbete om standardiserade arbetssätt

Publicerat den 4 maj 2022

Årets bästa examensarbete inom Lean construction har genomförts av Emil Nilzén, Luleå tekniska universitet. I samarbete med Veidekke har han undersökt potentiella vinsterna med standardiserat arbetssätt inom byggsektorn.

Läs mer och se filmen

Fokus på effektivisering och utveckling

Publicerat den 23 februari 2022

Under 2021 fortsatte byggstartsindex att öka, vilket tyder på att samhällsbyggandet tuffar på bra. Vi ser dock att pandemin har gjort att många företag på allvar har börjat titta på kostnadsminimeringar och effektivisering. Det gör att vi inom Lean Forum Bygg har en viktig roll att spela i den fortsatta utvecklingen av det svenska byggandet.

Läs Jimmy Dahlströms ledare

Ett Lean-inspirerat lyft för Byggsektorn

Publicerat den 16 februari 2022

Ineffektivitet och fel i byggandet orsakar stora kostnader för samhället. Bygglyftet är ett nytt Lean-inspirerat företagsprogram som tar sig an utmaningen att förbättra den svenska byggsektorn. Projektledare är Kajsa Simu som är ledamot i Lean Forum Byggs styrelse.

Läs mer om Bygglyftet

Nominera Årets Lean-byggare 2022

Publicerat den 20 januari 2022

Genom tävlingen Årets Lean-byggare lyfter vi fram förebilder som utmanar och inspirerar till ett mer effektivt, jämställt och hållbart byggande med hjälp av Lean-filosofi.

Nominera din kandidat till Årets Lean-byggare