Nyheter

Årsmöte och bokrelease på Dome of Visions – igen!

Publicerat den 12 mars 2019

Snart är det dags för Lean Forum Byggs årsmöte och det har på många vis varit ett intressant år. Vår utmärkelse Årets Lean-byggare får allt större uppmärksamhet för varje prisutdelning och trenden håller i sig också i år.

Läs Per Öbergs ledare

Effektiva processer – visuella metoder

Publicerat den 12 mars 2019

Det går inte att använda samma metoder för att lösa de problem som dessa har skapat. För att lösa byggsektorns utmaningar måste det till nya angreppssätt. Lean Forum Byggs styrelsemedlem Jimmy Dahlström lyfter här med sin kollega Jesper Lundgren på Prolog fram ett framgångsrikt alternativ: Visuell planering.

Läs artikeln om visuell planering

Välkommen att söka till Svenska Leanpriset 2019

Publicerat den 10 mars 2019

Välkommen att söka till priset och utses till det företag eller organisation som lyckats föredömligt med att utveckla sin verksamhet med stöd av leanfilosofin, genom att förbättra sina flöden, utveckla medarbetare och partners och arbeta framgångsrikt med problemlösning.

Läs mer och ansök hos Lean Forum

Här är finalisterna till Årets Lean-byggare

Publicerat den 12 februari 2019

El-Björn, NorDan och Lindbäcks Bygg – det är finalisterna som Lean Forum Byggs styrelse utsett till Årets Lean-byggare. Den slutgiltiga vinnaren kommer att presenteras på Årets Bygge-galan den 26 mars i Stockholm.

Läs mer om Årets Lean-byggare här

5S-arbete vann Årets Lean-byggarstudent

Publicerat den 11 februari 2019

Årets Lean-byggarstudenter 2018 är bröderna Jonathan och Marcus Henriksson från Jönköping University. De belönades för sitt examensarbete om implementering av 5S på en byggarbetsplats. Prisutdelningen genomfördes vid ett frukostseminarium som arrangerades tillsammans med CMB den 1 februari.

Läs mer om prisutdelningen och seminariet

Struktur och kultur

Publicerat den 20 december 2018

Lean och Lean Construction har som vi alla vet egentligen två sidor. Det handlar dels om struktur, dels om kultur. Vi är ganska duktiga på att öva och träna runt strukturen; arbetssätt, daglig styrning, förbättringsprojekt, Kaizen Events med mer – allt är metoder och strukturer som vi lär människor att använda och växa med i arbetet de befinner sig i.

Läs Helena Lidelöws ledare

Martin Rudberg om Uppkopplad byggplats

Publicerat den 20 december 2018

Martin Rudberg vid Linköpings universitet är projektledare för Uppkopplad byggplats, ett mycket omtalat projekt inom det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment. För att få en uppdatering kring hur projektet framskrider ringer vi upp Martin.

Läs artikeln om Uppkopplad byggplats

Lean Forum Byggs loggbok

Publicerat den 20 december 2018

Som några av er kanske redan läst så planerar Lean Forum Bygg att ge ut en ”loggbok”, med följande avstamp: ”Lean Forum Byggs Loggbok 2017-18 – ett urval av tankar och reflektioner mellan årsmöte till årsmöte från Lean Forum Byggs styrelse.”

Läs mer om den kommande boken

Nominera Årets Lean-byggare

Publicerat den 21 november 2018

Välkommen att nominera till den nionde upplagan av Lean Forum Byggs utmärkelse ”Årets Lean-byggare”. 2018 års utmärkelse gick till Flexator.

Nominera din kandidat till priset

Inspireras av vår tidigare vinnare

Publicerat den 20 november 2018

Flexator i Anneberg var Årets Lean-byggare 2018, en utmärkelse de tilldelades mycket tack vare sitt arbete med Produktionslyftet. På kort tid har de sett hur verksamheten med alla medarbetare utvecklats och idag är de ett företag som verkligen känner av förändringens vindar!

Läs om Flexator här