Genomförda aktiviteter

Fokus taktplanering – del 3

2023-11-07

Taktplanering är ett arbetssätt som har fått stort fäste i bland annat Tyskland, USA, Norge och Finland men som hittills inte har applicerats i lika stor utsträckning i Sverige. Early adopters vittnar om stora uppsidor men även utmaningar som måste hanteras vid implementering. Följ med i vår seminarieserie där vi erbjuder våra medlemmar en generell kompetenshöjning inom taktplanering.

Visa deltagarlista

Lean Forum Bygg konferens 2023

2023-10-04

Välkommen att inspirera och engagera till fortsatt utveckling tillsammans med några av samhällsbyggandets främsta Lean-företag. Vid Lean Forum Byggs årskonferens presenterar finalisterna i Årets Lean-byggare hur de arbetar och det ges utrymme för frågor, erfarenhetsutbyte och dialog.

Visa deltagarlista

Fokus taktplanering – del 2 av 2

2023-09-26

Taktplanering är ett arbetssätt som har fått stort fäste i bland annat Tyskland, USA och Norge, men som hittills inte har applicerats i lika stor utsträckning i Sverige. Följ med oss på två webbinarier, ett i april och ett i maj, där vi erbjuder våra medlemmar en generell kompetenshöjning inom taktplanering.

Visa deltagarlista

Fokus taktplanering – del 1 av 2

2023-04-19

Taktplanering är ett arbetssätt som har fått stort fäste i bland annat Tyskland, USA och Norge, men som hittills inte har applicerats i lika stor utsträckning i Sverige. Följ med oss på två webbinarier, ett i april och ett i maj, där vi erbjuder våra medlemmar en generell kompetenshöjning inom taktplanering.

Visa deltagarlista

Inspiration med Årets Lean-byggare

2023-03-21

Ett av Lean Forum Byggs viktigaste arbeten är att lyfta fram goda exempel på hur samhällsbyggandet kan effektiviseras med hjälp av Lean. 2022 års vinnare av föreningens utmärkelse Årets Lean-byggare gick till NCC som belönades för sitt arbete med projektstudion. Välkommen till ett webbsänt frukostseminarium den 21 mars där NCC berättar om sin Lean-resa.

Visa deltagarlista

Seminarium om tillämpning av Lean i byggbranschen

2023-01-25

I en ny studie tillfrågades över 1 300 företag tillfrågades om hur de arbetar med Lean Construction. Nästan två tredjedelar av de som svarade uppgav att de inte ens känner till begreppet, medan de övriga rapporterade att de har implementerat delar av Lean Construction och tillämpat dem efter sina behov. Den 25 januari möter vi Dimosthenis Kifokeris, Chalmers, och Christian Koch, Högskolan i Halmstad, som har genomfört studien. De presenterar sin forskning inom tillämpning av Lean Construction, och delar med sig av resultaten.

Visa deltagarlista

Inspiration från Lean-prisvinnaren Parker Hannifin

Seminarium · 2021-12-09

Den 9 december får vi besök av Lena André, Lean-koordinator på Parker Hannifin Pump & Motors Division. Hon berättar om företagets utvecklingsresa, de resultat som har uppnåtts och om hur de har lyckats förankra Lean-arbetet i hela organisationen. Tillsammans diskuterar vi vilka utmaningar och framgångsfaktorer som kan överföras till byggsektorn. Vad kan byggföretagen lära från framgångsrikt Lean-arbete i andra branscher?

Visa deltagarlista

Seminarium med finalisterna i Årets Lean-byggare 2021

Seminarium · 2021-10-13

Välkommen att tillsammans med några av samhällsbyggandets främsta Lean-företag inspirera och engagera till fortsatt utveckling. Under förmiddagen den 13 oktober kommer finalisterna i Lean Forum Byggs tävling Årets Lean-byggare presentera sitt arbetssätt i korta seminarier som sedan följs av workshoppar med tillfälle till dialog och frågor.

Visa deltagarlista

Årsmöte 2021

Årsmöte · 2021-05-20

Välkommen till Lean Forum Byggs årsmöte som genomförs på distans via Teams. Inbjuden föreläsare är Mikael Anjou.

Visa deltagarlista

Årsmöte 2019

Årsmöte · 2019-05-14

Välkommen till Lean Forum Byggs årsmöte som denna gång genomförs i Dome of Visions vid Chalmers Lindholmen i Göteborg.

Visa deltagarlista

Lean construction – vinnande exempel

Frukostseminarium · 2019-02-01

I samarbete med CMB (Centrum för Management i Byggsektorn) vid Chalmers arrangerar Lean Forum Bygg ett frukostmöte i Göteborg den 1 februari. Helena Lidelöw, konstruktionschef på Lindbäcks bygg och ordförande i Lean Forum Bygg, medverkar som talare.

Visa deltagarlista

One Way after Dome of Visions

Studiebesök · 2018-09-20

Nu finns det möjlighet att besöka de nya studentbostäderna på Plejadgatan, Lindholmen. Studiebesöket arrangeras av Lindbäcks Bygg, Göteborgs Byggmästareförening och Lean Forum Bygg.

Visa deltagarlista

Studiebesök i Lindbäcks superfabrik

Studiebesök · 2018-06-26

Lean Forum Byggs partnerföretag Lindbäcks bygg bjuder in till studiebesök i Europas modernaste husfabrik. Missa inte detta tillfälle till en guidad tur i "superfabriken", som nu är i full produktion.

Visa deltagarlista

Vinnande Lean-arbete och visuell planering

Seminarium · 2018-04-12

Välkommen till ett seminarium där vi möter företaget Ytterbygg, vinnare av Årets Lean-byggare 2012. NCC berättar om hur visuell planering har använts av de olika aktörer som är inblandade i uppförandet av Nya Barnsjukhuset i Göteborg.

Visa deltagarlista

Lean i samhällsbyggandet

Lean-utbildning · 2017-10-18

Denna kurs lär dig hur du kan använda dig av Lean för att effektivisera byggandets processer. Genom simuleringsövningar och studiebesök hos byggföretag där Lean är en verksamhetsstrategi lär du dig hur samsyn kring grundläggande värderingar samt strukturerat och metodiskt arbete bidrar till att eliminera faktorer i produktionsprocessen som inte skapar värde. Kursen ges av Lean Forum Byggs partnerföretag Chalmers Professional Education och Prolog.

Visa inbjudan

Bokrelease – specialupplaga av Lean-bok

Bokrelease · 2015-10-09

Lean Forum Bygg och Rheologica Publishing i samarbete med IFL vid Handelshögskolan i Stockholm bjuder in dig till bokrelease av en specialupplaga av boken "Detta är Lean – Lösningen på effektivitetsparadoxen".

Visa inbjudan

Årsmöte med Lean Forum Bygg

Årsmöte · 2015-05-20

Välkommen till årsmöte med inspirations­föreläsningar av Niklas Modig, författare till storsäljaren "Detta är Lean" samt Veidekke, vinnare av Årets Lean-byggare.

Visa inbjudan

Partnerdag i Stockholm den 2 december

Konferens · 2014-12-02

Välkommen till Lean Forum Byggs Partnerdag, den här gången med fokus på partnerföretagens utmaningar i Lean-arbetet. Vi är också glada att kunna välkomna två intressanta gästföreläsare – Alan Mossman och Joakim Bjurström.

Visa inbjudan

Årsmöte 2014

Årsmöte · 2014-05-15

Nu är det dags för årsmöte i Lean Forum Bygg och den här gången träffas vi hos partnerföretaget Tyréns i Stockholm.

Visa inbjudan

Lean Forum Bygg Partnerdag 2014

Konferens · 2014-03-13

Partnerdagen är ett viktigt avstamp för och med våra partnerföretag. Hur kan byggsektorn dra nytta av Lean? Hur kommer vi vidare i utvecklingen?

Visa inbjudan

Lean management med Mats Berntsson och Hans Reich

Frukostseminarium · 2013-01-11

Vad är framgångsfaktorerna när Lean fungerar i byggbranschen? Är det filosofin bakom eller är det metoderna som gör skillnaden? Varje enskilt företag kan ha ett Lean-tänkande men kan man ta det till projektnivå?

Visa inbjudan

Lean-seminarium i Göteborg

Seminarium · 2012-09-12

Lean Forum Bygg kallar i samarbete med SVR till ett möte om Lean i byggbranschen i Göteborg den 12 september. Välkommen till en kväll som kan vara nystarten för just ditt företag!

Visa inbjudan