Nyhetsbrev december 2022

Var med och utveckla världens bästa byggbransch

2022 går mot sitt slut och vi på Lean Forum Bygg ser tillbaka på ett år med bra aktiviteter och insatser som har bidragit till utveckling av Lean i byggsektorn. För andra året i rad arrangerade vi en workshop som en del av Lean Forums årskonferens. Deltagarna diskuterade gemensamma utmaningar och lösningar tillsammans med finalisterna i tävlingen Årets Lean-bygggare. Vid seminariet utsågs också året vinnare, vilket den här gången blev NCC.

Spelet Sim Lean har uppdaterats med hjälp av finansiering från SBUF och det används nu i undervisning på byggprogram i bland annat Lund, Umeå och Luleå. Vill du veta mer? Hör av dig så hjälper vi dig att komma i gång och tipsar om hur spelet kan användas för att öka förståelsen för Lean construction.

Läs Kajsa Simus ledare →

Årets Lean-Byggare är NCC Building Sverige

Det blev NCC Building Sveriges som i hård konkurrens med Lyckos och Tornberget tog hem segern i tävlingen årets Lean-byggare. Priset delades ut under ett förmiddagsseminarium som arrangerades som en del av Lean Forums årskonferens den 13 oktober.

Läs mer om prisutdelningen →

Nypremiär för Sim Lean

Nu är spelet vi alla har väntat på här. Med utgångspunkt i Likers Lean-teorier sätts din förmåga att effektivt planera och styra ett byggprojekt mot tufft uppsatta projektmål på prov. Lean Forum Bygg är glada över att kunna erbjuda branschen ett ökat värde genom ett konkret och underhållande utbildningsverktyg.

Läs mer och spela →

Tillämpning av Lean i byggbranschen

Chalmers och Högskolan i Halmstad har genomfört en rikstäckande enkät riktad mot den svenska byggsektorn. Över 1 300 företag tillfrågades om hur de arbetar med Lean Construction.

Den 25 januari möter vi Dimosthenis Kifokeris, Chalmers, och Christian Koch, Högskolan i Halmstad, som har genomfört studien. Seminariet avslutas med en workshop där deltagarna får möjlighet att reflektera kring frågeställningar kopplade till Lean i byggbranschen.

Mer information och anmälan →

Lean Forum Bygg på Norrlandskonferensen

Den 9-10 februari är vi med och arrangerar Norrlandskonferensen tillsammans med bland andra Lean Forum, IUC Norr, Plan och iTid. Temat är ”En framtid där vi bor” med erfarenheter från norrländska företag som framgångsrikt har arbetat med Lean. Första dagen består av seminarier och andra dagen ägnas åt studiebesök. Partnerföretag i Lean Forum Bygg erbjuds reducerad deltagaravgift.

Mer information och anmälan →