Var med och utveckla världens bästa byggbransch

Publicerat den 22 december 2022


2022 går mot sitt slut och vi på Lean Forum Bygg ser tillbaka på ett år med bra aktiviteter och insatser som har bidragit till utveckling av Lean i byggsektorn. För andra året i rad arrangerade vi en workshop som en del av Lean Forums årskonferens. Deltagarna diskuterade gemensamma utmaningar och lösningar tillsammans med finalisterna i tävlingen Årets Lean-bygggare. Vid seminariet utsågs också året vinnare, vilket den här gången blev NCC.

Spelet Sim Lean har uppdaterats med hjälp av finansiering från SBUF och det används nu i undervisning på byggprogram i bland annat Lund, Umeå och Luleå. Vill du veta mer? Hör av dig så hjälper vi dig att komma i gång och tipsar om hur spelet kan användas för att öka förståelsen för Lean construction.

Inför nästa år har vi redan flera aktiviteter inplanerade. I januari möter vi forskarna Dimosthenis Kifokeris, Chalmers, och Christian Koch, Högskolan i Halmstad, som har kollat statusen på tillämpningen av Lean i byggsverige. Seminariet avslutas med diskussion och workshop.

Den 9-10 februari är vi med och arrangerar Norrlandskonferensen tillsammans med bland andra Lean Forum, IUC Norr, Plan och iTid. Temat är ”En framtid där vi bor” med erfarenheter från norrländska företag som framgångsrikt har arbetat med Lean, logistik och planering. Första dagen består av seminarier och andra dagen ägnas åt studiebesök.

Under våren fyller vi på med återkommande webbinarier kring Lean Construction. Hör gärna av dig om det är något särskilt som du är nyfiken på, eller om du har ett intressant case eller annat som du vill dela med dig av.

Under mars öppnar vi återigen för nomineringar till Årets Lean-byggare. Ta chansen att nominera dig själv eller en annan organisation som du tycker har tillämpat Lean med god effekt.

Avslutningsvis så vill jag bjuda in dig att medverka i vårt arbete. Som partner i Lean Forum Bygg är du med och utformar seminarier, konferenser och andra möten där du utvecklar din egen kompetens och bygger nätverk inom Lean construction. Kontakta gärna mig så berättar jag mer. Tillsammans utvecklar vi världens bästa byggbransch!

Kajsa Simu
Ordförande Lean Forum Bygg