Årets Lean-byggare delade sina lärdomar

Publicerat den 27 mars 2023

Den 21 mars anslöt ett drygt 30-tal nyfikna Lean-entusiaster till ett seminarium om NCC:s projektstudio och vilka resultat arbetssättet ger i projekteringsgrupperna. Janni Tjell från NCC presenterade sin syn på projektstudion och vilka möjligheter och värden som lösningen öppnar för framtiden.

Janni Kjell presenterade NCC:s projektstudio vid Lean Forum Byggs konferens den i Göteborg den 13 oktober 2022.

Frågor om synen på samlokalisering, distansarbete och effektivitet lyftes och diskuterades. Hur framtiden ser ut kan vi sia om men klart är i alla fall att NCC upplever att projektstudion ger ett stort mervärde både internt och för företagets kunder. Bland annat genom att hjälpa alla i projektet att få tydligare kontroll på läget just nu, veta vad som är slutmålet och hur de ska ta sig dit. Janni Kjell summerade:

”Du kan inte springa efter tåget om du inte vet när tåget ska gå.”

Projektstudion är under ständig utveckling för att möta dagens och morgondagens behov och utmaningar i samhällsbyggandet.

I samband med webbinariet öppnade Lean Forum Bygg slussarna för nominering till Årets Lean-byggare 2023. Välkommen att nominera din egen eller någon annan organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas som en föredömlig Lean-verksamhet.