Flexator vann Årets Lean-byggare

Publicerat den 20 mars 2018

Den 19 mars delades priset Årets Lean-byggare ut och det blev Flexator i Anneberg som utsågs till vinnare. Prisutdelningen genomfördes i anslutning till Året bygge-galan på Circus i Stockholm.

Från vänster Anders Hermansson, Roger Svärd, Kajsa Simu och Stefan Josefsson-Palmer.

– Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg och ett avstamp inför vårt framtida arbete, säger Anders Hermansson, inköps- och logistikchef på Flexator i Anneberg. Nu satsar vi på att intensifiera arbetet med ständiga förbättringar och ta standardiseringen av våra moduler och arbetssätt vidare till nästa nivå.

Prisutdelare var Lean Forum Byggs tidigare ordförande Kajsa Simu och detta var juryns motivering:

Vinnaren har med företagsledningen i spetsen bestämt sig för att utveckla företaget med ständiga förbättringar genom att involvera personalen, satsa på utbildning i Lean och genom att vara modiga nog att ta extern hjälp. De har på kort tid ökat både produktiviteten, sparat pengar och dessutom identifierat besparingspotential av stor omfattning som de tidigare inte känt till. Det vinnande företaget är ännu ett exempel på hur engagemanget från ledningen gjort ett bra företag ännu bättre och startat resan till att bli ytterligare ett föredöme inom samhällsbyggnadssektorn.