JM Logistik belönades för sitt förbättringsarbete

Publicerat den 20 oktober 2021

Det blev JM Logistik som tog hem Årets Lean-byggare 2021. Utmärkelsen delades ut den 13 oktober vid ett seminarium i anslutning till konferensen Lean Forum, där även de övriga finalisterna i tävlingen, K-Fastigheter och mod:group, medverkade.

Robert Vetander, vd för JM Supply, Hans Reich, representant för juryn, och David Baumann, logistikchef JM. Foto: Fredrik Friblick.

– Priset är ett erkännande för hela logistikavdelningen och det målmedvetna arbete som vi har lagt ner, säger David Baumann, logistikchef på JM Logistik. Dessutom är det viktigt för hela JM, utan den grund som bolaget har lagt med utgångspunkt i standardisering så hade vi inte kunnat göra detta.

”Är det nu vi ser det stora genombrottet för effektivt byggande?” Jimmy Dahlström, ordförande för Lean Forum Bygg, hälsade ett 40-tal Lean-ambassadörer från byggsektorn välkomna till seminariet som genomfördes på Haymarket by Scandic i Stockholm den 13 oktober.

Under ledning av moderator Fredrik Friblick, vd Prolog, berättade finalisterna K-Fastigheter, JM Logistik och mod:group om sina Lean-resor. Engagemanget bland deltagarna var stort och företagen fick med sig värdefull återkoppling för vidare förbättringsarbete.

En extern jury under ledning av Hans Reich tilldelade avslutningsvis JM Logistik utmärkelsen Årets Lean-byggare med följande motivering:

Genom långsiktighet, ledarskap, faktabaserade underlag samt träning och engagemang hos medarbetarna har JM Logistik tydligt förbättrat sitt erbjudande till såväl kunder som leverantörer. En nödvändig helhet som bildar en stabil grund för att bli ännu bättre i morgon.