Lean inom byggandet – konsekvenser och metoder

Publicerat den 7 oktober 2016

erikshammar_hook

Fredagen den 9 september arrangerade Lean Forum Bygg ett frukostmöte om potentialen för Lean inom byggsektorn. Mötet i Umeå skedde i samarbete med partnerföretaget iTid och på agendan fanns frågeställningarna ”Vad är Lean forum bygg?” och ”Lean Construction: Mer än en kopia av bilindustrin”.

Föredragshållare var iTids Jarkko Erikshammar och Matilda Höök som båda har erfarenhet från byggindustrin. Båda har dessutom doktorerat på LTU med fokus på bygg; Jarkko inom logistik och planering och Matilda med fokus på affärsmodeller och prefabricering.

Med totalt 29 anmälda deltagare var det en mycket bra uppslutning och efter Jarkkos och Matildas presentationer (som du kan hämta här) var intresset stort från deltagarna att fortsätta i någon form. Matilda kommer att hålla ihop nätverket i Umeå och en nästa träff är planerad till fredagen den 18 november, då de bland annat ska diskutera vilka metoder som tillämpas och vilka positiva exempel som kan lyftas fram från byggindustrin. Håll ögonen öppna efter inbjudan till nästa arrangemang!

Ta del av Lean Forum Byggs presentation
Ta del av iTids presentation