Ledare: Mycket vill ha mer

Publicerat den 11 november 2015

Kajsa Simu

Det är många saker på gång inom Lean Forum Bygg och vi fortsätter arbetet för att hitta sätt att levererar till våra ”kunder”, det vill säga våra medlemmar och partnerföretag. Vi har så mycket tankar och idéer kring partnerföretagen och medlemmarna om fördjupad samverkan att vi själva nästan känns otillräckliga. Vi arbetar alla ideellt och även om vi kompetensmässigt har en fantastisk styrelse så blir det emellanåt tidsmässigt svårt. Å andra sidan är det kanske så det ska vara; vi är en ideell förening som ska drivas av engagemang och intresse, men det gäller att hitta balansen så att inte ambition och engagemang dränker den dagliga driften … Det saknas inte idéer men det är den där lilla detaljen med ett heltidsjobb vid sidan av.

Engagemanget hos partnerföretag och medlemmar saknas inte heller och vi vill gärna att ni har möjligheten till utökad samverkan i åtanke, möjligheten att göra fler aktiviteter tillsammans. Hittar vi vägar via engagemanget att förvekliga idéer och stödja arbetet så är det mer än välkommet, precis som exempelvis Cramo och Lean Concepts tagit initiativ till. Kan vi förflytta mer av verksamheten till olika konstellationer av medlemmar och företag – en förflyttning som redan påbörjats – så skapar vi samtidigt en än starkare förening med ännu större förmåga att göra avtryck.

Apropå det sistnämnda mötte jag Lean Forums ordförande Lena Lundh på World Quality Day i Göteborg som inledde med kommentaren ”vad kul att det händer så mycket hos er!” En verkligt kul och positiv kommentar! Det händer således trots allt en del, men som alltid: Mycket vill ha mer. För Lean Forum Bygg gäller nu nästa steg i arbetet med Årets Lean-byggare, där vi fått in ett antal riktigt bra nomineringar. Ansökningstiden har gått ut, men är det någon som missat kan ni ändå skicka in en ansökan via hemsidan – har ni tur kommer ni med ändå …

Till sist vill jag meddela att resebloggen som jag skrev under min vistelse i Japan i slutet av maj i år har återuppväckts. Från och med vecka 47 kommer jag att lägga upp reflektioner från min andra utbildningsvecka i Lean; första veckan handlade som några av er kanske minns om produktionssystemet, nu är det ledarskapsförmågan som ligger i fokus. Följ gärna Japan-bloggen via Lean Forum Byggs hemsida!

Kajsa Simu · Ordförande Lean Forum Bygg