Ledare: Vem vill du ska glädjas?

Publicerat den 20 augusti 2015

Kajsa Simu

Vi hann precis genomföra valet av den nya styrelsen innan sommaren kom springande. Nu är vi tillbaka efter att ha vilat och samlat energi på olika sätt och det är dags för oss i styrelsen att börja jobba. Vi har en fantastiskt spännande höst att se fram emot, där förstås det kommande boksläppet av Lean Forum Byggs upplaga av ”Detta är Lean” är den första stora hållpunkten. Jag hoppas att få träffa så många som möjligt av såväl skribenter, medlemmar och partnerföretag på releasepartyt i Stockholm den 9 oktober. Anmäl dig redan idag innan kalendern blir alltför fylld!

En annan utmaning som vi har framför oss, och där jag hoppas få hjälp av både läsare som andra aktörer inom och utanför Lean Forum Byggs nätverk, är att få igång nomineringarna till Årets Lean-byggare. Mars 2016 och prisutdelningen kan i dagsläget tyckas ligga långt bort, men tiden går fort. Rätt som det är står både vårdagjämning och prisutdelning för dörren och innan dess är det mycket arbete som måste göras. Vem vill du helst ska få uppleva känslan av att bli utsedd till Årets Lean-byggare?

”Det känns otroligt roligt att Veidekke blivit utnämnt till Årets Lean-byggare” sa årets prismottagare Emile Hamon från scenen. ”Måste också säga att nomineringstexten var ’spot on’ och det var redan när vi hörde formuleringar som ’samlokalisering’ och ’involvering av medarbetare’ som jag och mina kollegor runt bordet började byta blickar med varandra.” Året innan var det Marie Nordqvist på Strängbetong i Kungsör som fick glädjas: ”Det är fantastisk roligt för alla som varit delaktiga, vilken otrolig uppmärksamhet vi fått. Det här innebär en sådan inspiration för alla i Kungsör att jobba vidare!” Nu är det dags att låta fler uppleva den känslan. Nominera dem du önskar ska få känna så – kanske rent av din egen organisation?

Som jag även skrivit i Lean Forum Byggs styrelselogg så trycker vi gärna på Lean som en verksamhetsstrategi som inkluderar och engagerar ledningen för företagen, inte bara projekten som hittills legat i fokus för våra metoder och tankar. Framtagandet och releasen av ”Detta är Lean” är egentligen bara startskottet för ett samarbete med IFL och Handelshögskolan i Stockholm, ett avstamp för en ny period eller era mot bredare och djupare förståelse för Lean i hela byggsektorn. Självklart fortsätter vi parallellt med våra redan etablerade aktiviteter som partnerdagar och frukostseminarier. Vi planerar som bäst för höstens frukostmöten, bland annat ett besök hos Ytterbygg i Göteborg. Vi vill få in fler förslag på värdföretag att arrangera frukostseminarier hos, gärna på intressanta orter med intressanta människor för spännande erfarenhetsutbyten.

Glöm nu inte att anmäla dig till vår kombinerade After Work och bokrelease fredagen den 9 oktober i Stockholm – paneldebatt, föreläsningar och härligt mingel utlovas!

Kajsa Simu · Ordförande Lean Forum Bygg