Maximerad kvalitet – minimerat svinn

Publicerat den 23 februari 2021

Det vi kunde läsa om NorDan när de utsågs till Årets Lean-byggare 2019 var hur deras genomgripande produktionssystem – NDPS, NorDan Produktionssystem – säkerställde en minimerad överproduktionen genom att onödiga uppgifter och processer kunde tas bort. Då liksom nu säkerställde det samtidigt att kvaliteten på produkterna ligger på högsta nivå parallellt med att svinnet hålls till en minimal nivå. Vid alla NorDans fabriker används NDPS aktivt, vilket resulterat i en både effektiv och miljövänlig produktion.

– NDPS är ett bra system och vi kan dela med oss av erfarenheter och förbättringar mellan anläggningarna i Sverige och utomlands, förklarar Cecilia Sjölin, fabrikschef vid anläggningen i Kvillsfors. Vi har årliga träffar då vi går igenom varandras arbetssätt och lär av varandra.

Efter utmärkelsen som Årets Lean-byggare har arbetet fortsatt i samma riktning och den fortsatta utvecklingen av resultatet är ett bevis på att NorDan har en vinnande strategi. Denna strategi involverar även medarbetarna och tillåter egna initiativ för att driva utvecklingsarbetet framåt.

Läs tidigare artikel om NorDan →

Nominera din kandidat till Årets Lean-byggare →