Nordan är Årets Lean-byggare

Publicerat den 27 mars 2019

Fredrik Karlström, arbetsledare, och Johan Lisedahl, truckförare, tar emot utmärkelsen Årets Lean-byggare. Foto: Tidningen Byggindustrin.

Fönstertillverkaren Nordan i Kvillsfors har förbättrat sin verksamhet med hjälp av Lean. Vid Årets bygge-galan den 26 mars fick de ta emot utmärkelsen Årets Lean-byggare.

– Det känns superbra! När jag kommer hem med priset i morgon är jag säker på att jag kommer att bli omfamnad från alla håll, säger Fredrik Karlström, arbetsledare på Nordans fabrik i Kvillsfors.

I år var tre företag nominerade till priset: Nordan, El-Björn och Lindbäcks bygg. Nordan tilldelades utmärkelsen med följande motivering:

Med hjälp av kraften i medarbetarnas engagemang har vinnaren lyckats förändra en traditionell produktion i grunden. Genom att mäta och basera beslut på fakta har de uppnått resultat som andra Lean-verksamheter kan låta sig inspireras av. Tydligt ledarskap tillsammans med utmanande och gemensamma mål har skapat en vinnande kultur som gynnar såväl företagets kunder som deras medarbetare och ägare.

Vi återkommer med mer information om Nordans Lean-arbete!