• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Ledare: Håll det enkelt

Lean handlar i grunden om processer och värdeskapande flöden. Det låter tjusigt och ganska enkelt att förstå för den som arbetar inom tillverkningsindustrin. Min egen vardag handlar dock mer om administrativa uppgifter och väldigt mycket om kommunikationsflöden. Hur ser dessa flöden ut och hur kan jag mäta för att förbättra dem?

Läs Christels ledare

Ytterbygg – Årets Lean-byggare 2012

Välkommen till artikelserien om mottagarna av Lean Forum Byggs utmärkelse Årets Lean-byggare. Denna gång handlar det om Ytterbygg AB i Kungälv som vann priset 2012. I slutet av november 2016 samtalade vi med företagets VD Mats Berntsson om hans minnen och intryck av Årets Lean-byggare så här fyra år i efterhand.

Läs artikeln om Ytterbygg

Styrelsemöte, föreläsning och bokrelease

Den 25 januari sparkade vi på många sätt igång Lean Forum Byggs verksamhetsår på Dome of Visions i Stockholm. Vi inledde med ett styrelsemöte under ledning av ordförande Christel Isaksson, ett möte som sedan övergick i ett miniseminarium med 50-talet deltagare där Christel fick alla att känna sig varmt välkomna med ett inspirerande välkomsttal.

Läs mer om bokreleasen

Triss i ess

Lean Forum Byggs styrelse har nominerat tre ”finalister” till utmärkelsen Årets Lean-byggare. Det är ett antal verkliga ess:

  • Moelven Byggmodul – smart produktion +50
  • Arcona – implementering av involverande arbetssätt
  • NCC – logistik, standardisering av digital informationshantering.

Nu är det upp till juryn – Hans Reich, Maria Viidas och Lars Stehn – att utse Årets Lean-byggare. Vinnaren presenteras den 27 mars vid galan Årets Bygge på Cirkus i Stockholm.

Dina tankar om nya hemsidan?

Som den uppmärksamme noterat har vi lanserat en alldeles ny hemsida. Förutom förbättrade funktioner och modernare utseende hoppas vi att den är lättnavigerad och enkel att interagera med. Ingenting är dock så bra att det inte går att förbättra, varför vi alltid är intresserade av din åsikt.

Har du tips, idéer eller förslag kring den nya hemsidan är du välkommen att höra av dig – lägg ett mail till stefan.hollertz@leanforumbygg.se.