En höst i effektivitetens tecken

Publicerat den 25 september 2023

Äntligen är det september och Lean Forum Bygg går ut hårt för att inspirera dig och din organisation till effektivisering och utveckling, trots tuffa byggtider. Årets Lean-byggare ska koras, vi kör ett webbinarium om taktplanering och Lean-studenter eftersöks.

Innan sommaren höll föreningen årsstämma där vi fick lyssna in på fjolårets Lean-byggarstudenter och även bekanta oss med fem nya ledamöter. Samtidigt säger vi tack och på återseende till avgående Lean-vänner.

I morgon den 26 september kommer vår styrelseledamot Anders Eklund från Myloc leda del 2 i den populära föreläsningsserien om taktplanering. Stort fokus på praktiska exempel och konkreta erfarenheter från projekt som tagit steget mot ökad flödeseffektivitet. I del 1 fick Björn Ungersness från Hups (före detta Lean Communication) hela webbinariet att slå på sina kameror och ställa frågor i sådan utsträckning att vi var tvungna att bryta.

Om du råkade missa detta seminarium så kan du se videoinspelningen här. En enklare och mer pedagogisk förklaring av hur det är möjligt att arbeta smartare och mer resultatorienterat i produktionsplaneringen får du leta länge efter.

Men allt är inte en dans på rosor. Samhällsbyggandet brottas med stora utmaningar där goda råd är dyra. Lean Forum Bygg vill inspirera och hjälpa, men också utmana i frågor kring effektivitet, kvalitet och produktivitet. Det är jobbigt i många delar av branschen för tillfället, samtidigt kommer det inte bli bättre om vi går i föreställningen att det snart blir som det var förut. Branschen behöver utveckling och Lean är en filosofi som kan hjälpa till med det. Varför? Jo, för att fokus ligger på den egna förmågan att leverera en kvalitativ, effektiv och hållbar slutprodukt som marknaden efterfrågar.

Vi i föreningen är oavsett utmaning motiverade att inspirera på alla sätt vi kan. Bland annat hoppas jag att vi ses fysiskt på vår årskonferens den 4 oktober i Stockholm. Ta chansen att möta ledande experter inom Lean i samhällsbyggandet och dela dina erfarenheter och insikter.

Är du nyfiken på hur du kan engagera dig eller din organisation? Tveka inte att ta kontakt, det kan gälla allt från partnerskap till att arrangera seminarier eller studiebesök.

Nu kör vi mot en höst i effektivitetens tecken!

Jesper Lundgren
Ordförande Lean Forum Bygg