• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Ledare: Cool teknik bygger inte effektiva företag

Kännetecknande för Lean-arbetet är att vi försöker väldigt mycket, söker nya vägar och lösningar och är öppna för nya sätt att tänka. På gott och ont.

Jag fick en bra kommentar kring detta från en person som jobbar inom den tillverkande industrin. Han konstaterade att på i stort sett alla företag som betraktas som effektiva – lönsamma, produktionstekniskt duktiga, innovativa – finns det alltid ganska basic planeringstavlor med lappar och anteckningar. Strukturen må variera, men det gemensamma är att de är till för att bryta vallar och göra det enkelt för alla att förstå.

Läs Per Öbergs ledare

Årets Lean-byggare 2017 – Moelven Byggmodul

Moelven Byggmodul i Värmlandsbro är ett av flera företag som utsetts till Årets Lean-byggare vid sin andra nominering. 2016 fick de se sig slagna av Värmdö kommun, vilket gjorde att de ytterligare fokuserade på sitt Lean-arbete och i år var det deras tur.

Läs artikeln om Moelven Byggmoduls Lean-arbete

Lean-stipendium till KTH-studenter

Den 7 november delades studentpriset Årets Lean-byggarstudent ut för första gången i samband med mässan Nordic på Svenska Mässan i Göteborg. Lean Forum Byggs styrelserepresentant Helena Lidelöw lämnade över vinstchecken på 30 000 kronor till Åsa Östman och Aron Björkholm från KTH.

Läs mer om prisutdelningen

Filmer från Nordic Architecture Fair

Vi filmade hela seminariet på Nordic Architecture Fair den 7 november. Nu kan du ta del av samtliga presentationer samt prisutdelningen i Årets Lean-byggarstudent i efterhand.

Se filmerna på vår Youtube-kanal