Den 5 november genomförde Lean Forum Bygg och Strängbetong en Lean-dag i Kungsör som blev väldigt uppskattat. Bland deltagarna fanns ett stort antal företagsrepresentanter och det har nu lett till att inte färre än tre av dessa företags ledningsgrupper vill komma på studiebesök. Det kommer att bli otroligt inspirerande, mötet är inbokat den 22 april. Här vill jag även nämna en annan positiv nyhet: Vi (Strängbetong) har fått en jätteorder till Pyramiden, ett stort kontorskomplex med 4500 kontorsplatser där vi levererar håldäck till 80.000 kvm. Det innebär 50 procent beläggning på årsbasis för håldäcksfabriken och är vår fjärde största order någonsin!

Efter Lean Forum Byggs senaste partnerdag med Lean Kata har vi anmält tre medarbetare till den Lean Kata-utbildning som genomförs av Chalmers Professional i mars. Dessutom har vi anmält ytterligare tre till utbildningen i Lean produktion som Chalmers driver i samarbete med Produktionslyftet. Som grädde på moset kommer alla medarbetare att få möjlighet att inspireras av Robert Kusén och Arne Ljung, väldigt uppskattade föreläsare som också medverkat vid tidigare partnerdagar hos Lean Forum Bygg – den 20 mars föreläser de kring respekten för människan i förändringsprocessen.

Avslutningsvis vill jag tipsa om Årets Lean-byggare och de reportage som kommer i tidningen Byggindustrin i slutet av februari. Här finns bland annat reportage om alla nominerade kandidater, men även en artikel om fjolårets vinnare kring vad priset har lett till, upplevelser och effekter. Fjolårets vinnare var Strängbetong …