När du läser olika böcker kring managementteorier, kvalitetsledning, målsättning – you name it! – slår det en att det mesta går att paketera in under begreppet Lean, vilket även Niklas Modig konstaterar: Är allt Lean, eller är ingenting Lean? Det är inte är etiketten som är viktig, insikterna bottnar i forskning, kunskap om personligt beteende, om vad som ger struktur och ordning och reda … Var för sig rör det sig inte om några nyheter, men tillsammans lyfter de vikten av att tänka i processer, kommunikation, förebilder. Allt blir så mycket enklare att svälja i aptitliga munsbitar.

Jag var på en intressant föreläsning i fredags där avstampet var att dagens barn är den första generationen som kommer att ha en kortare livslängd än sina föräldrar, vilket kopplar till vikten av fysisk aktivitet och unga generationers stillasittande. Hur kan vi motivera och driva förändringar hos dem för att undvika att hamna i denna tråkiga konsekvens? Jo, genom goda förebilder, motivation och empowerment – få dem att styra sin egen vardag, kopplat till resultat och effekter. I grund och botten ska det vara belönande och roligt, det ska kännas bra. Och se där – är inte det samma utmaningar vi står inför vid förändringar av vilken organisation som helst? Paketering, som sagt.

Några som har lyckats att förändra sina organisationer är de nominerade till Årets Lean-byggare. I veckan släpps nya numret av tidningen Byggindustrin där alla nominerade finns presenterade i en artikel. Missa inte den!