Denna och kommande veckor kommer för min del att till stor del handla om lärande, utbildning och pedagogik. Sitter som bäst och utvecklar skräddarsydda, företagsanpassade övningar omfattande två NCC-utbildningar inom dels Lean Kata, dels Målstyrning – båda med sikte på en lärande organisation. Som krydda på moset ska jag själv gå en intern pedagogikutbildning som tar fasta på det faktum att vuxna inte lär som barn … Hur lär vi vuxna på bästa sätt? Utveckla, utbilda, förmedla och sprida kunskap; alltså det som hela Lean Forum Bygg i grunden handlar om!

Att utveckla och leda andra ställs till sin spets någon gång i alla relationer, både med och utan ledaransvar. Nyckeln till det hela är ofta kommunikation, samtidigt som det i allt som inte blir riktigt som du tänkte finns ett stort mått av lärande – även om det kan kännas tungt för tillfället. ”Det här har jag fått för att utvecklas som människa”, som en klok vän och kollega uttryckte det.

I övrigt har vi sportlov och jag ser fram emot fredagen och en längre skidtur med familjen. Även här i Norrbotten närmar vi oss den metrologiska våren, trots att det är nu vi vill ha minusgrader och solglittrande snö. Hoppas att även du och de dina får möjlighet att njuta av vädret!