I dagarna har vi haft besök av kollegorna från Chalmers och deras kurs ”Lean för bygg- och anläggningssektorn” med kursledarna Janni Tjell och Dan Carlsson. Jag har fått tillfälle att träffa dem på båda mina arbetsplatser; igår hälsade de på hos oss på Lindbäcks Bygg och idag besökte de Luleå tekniska universitet.

På Lindbäcks Bygg har vi för övrigt en hektisk period framför oss då vi planerar för att bygga en ny fabrik vid Piteå, en del i målsättningen att minst dubbla omsättningen. Det blir spännande att se hur vår Lean-implementering, som rullar för femte året, ska klara denna utrullning … Det blir en utmaning som heter duga där det mindre handlar om att hitta mer resurser, utan hur vi kan använda de vi har på ett fiffigare sätt.

Närmast ser jag fram emot Svenska Byggproduktionsdagen den 26 mars i Stockholm där vi utmanar med ny produktionsteknik för byggsektorn. Det är spännande med exempelvis 3D-spåret, det känns riktigt hett och vi har fått en hel del frågor kring detta – föredraget av Nicklas Jarl från CreativeTools.se med kollega Daniel Norée lovar att bli väldigt intressant. Att vi via Lean Forum Byggs hemsida dessutom lyckats locka hela 55 deltagare gör att arrangemanget även är ett bra tillfälle för att träffa både medlemmar i föreningen liksom branschkollegor. Hoppas vi ses där!