Igår genomförde vi en Lean-dag på Strängbetong i Kungsör med ett antal olika företag på besök där jag berättade om vår Lean-resa tillsammans med Produktionslyftet. Vi hade guidning i fabriken samt på labb och planeringsavdelning, där medarbetarna fick berätta hur de arbetar. Totalt var det 23 deltagare från bland andra Fläkt Woods, Gustafssons Mekaniska Verkstad i Arboga och Componenta Wirsbo – en härlig mix av intresserad industri från regionen.

I november hade vi en motsvarande Lean-dag då det var ett antal företag som ville att fler från dem skulle få höra samma sak, varför vi samlade ihop dem till detta uppsamlingsheat. Vi vill ju så gärna berätta om vårt arbete även om det tar sin tid, så det är effektivare att samla en lite större grupp. Samtidigt som de får se och höra saker som de kan ta till sig så ger deras feedback så otroligt mycket tillbaka!

Hos oss har vi för övrigt anmält alla första linjens chefer till kursen Lean Kata i Söderköping och efter att de har gått kursen kommer även hela min ledningsgrupp att gå samma utbildning – allt för att ge alla samma förutsättningar. Jag har även haft kontakt med juryn bakom Årets Lean-byggare som meddelat att arbetet fungerat mycket bra och att de gärna ställer upp igen nästa år, vilket är roligt att höra både för mig och Johan Brantehag och alla andra som lagt ner sin tid på processen.

Idag är det styrelsemöte i Lean Forum Bygg där vi bland annat ska diskutera den bok vi tar fram i samarbete med Niklas Modig, där jag ser fram emot det spännande uppdraget att skriva texten till ett av kapitlen!