Först vill jag som nytillträdd styrelseledamot säga att jag ser fram emot dels att få lära känna många fler av er samt dels alla de intressanta diskussioner och spännande aktiviteter som vi har framför oss. Just nu är ni kanske som jag fullt upptagna med att försöka få klart allt det vi föresatt oss att göra färdigt innan semestern? Kanske är ni också lite påpassade av kollegor som behöver er hjälp för att bearbeta sina egna ”att-göra-listor”? Lugn bara, nästa vecka inser vi kollektivt att vi inte hinner med allt, prioriterar och löser det viktigaste, så får det resterande vänta till efter semestern.

Jag tror att många med mig upplever att det just nu finns ett stort intresse och engagemang för att förbättra branschen. Något som jag finner extra glädjande är att synen på förändringsarbete som enbart förbättring av det befintliga nu snarare tagit en mer kritisk hållning, där vi alltmer ifrågasätter om det befintliga verkligen är det optimala. I det läget är det lätt att förespråka att andra branscher minsann har massor att lära oss, vilket alldeles säkert är sant, men jag har ett konkret tips till er kring detta som fungerat utmärkt för mig: Istället för att berätta om hur de gör i andra industrier (eller, ännu värre, att hyra in en konsult för att berätta detta), lägg istället tid och pengar på att faktiskt rekrytera resurser från dessa industrier och påbörja arbetet direkt.

Så på ”att-göra-listan” innan semestern bör punkten ”rekrytering” med, för – vem vet – kanske är just den där resursen som verkligen kan göra skillnad i din organisation sugen på en ny utmaning efter semesterns sköna dagar?