Så har vi passerat midsommar och det är snart semestrar, åtminstone har nedräkningen börjat. Jag mötte en forskarkollega som konstaterade att det går att få så mycket gjort när det inte är några studenter på plats; trots att det är studenterna som ger energi så erbjuder dessa veckor ett annat lugn på jobbet. Veckorna brukar karaktäriseras av att vi alla vill ha mycket gjort, en intensiv tid med många deadline, ”det måste vara klart före semestern”.

Ofta bygger vi upp en form av halvårsavstämning inför jul och semestrar, men det är viktigt att komma ihåg att det egentligen är ett avstamp inför starten när vi kommer tillbaka. Min styrelsekollega Erik Söderlund uttryckte det bra: ”Nästa vecka inser vi kollektivt att vi inte hinner med allt, prioriterar och löser det viktigaste …”

Det gäller även inom Lean Forum Bygg, vi ligger redan i startgroparna inför hösten med översyn av styrelsearbetet och planerna med utgivningen av boken ”Detta är Lean”, kanske mindre för att det måste vara klart innan semestern och mer för att det innebär en flygande start för höstens arbetet. Och det är nog vad det handlar om: När vi väl prioriterat klart och bockat av det viktigaste, då ser det betydligt ljusare ut inför det kommande arbetet – och vi kan njuta av ledigheten. Glad sommar till er alla!