Det har blivit en verklig rivstart på jobbet efter semestern, bland annat med förberedande möten med Niklas Modig inför boksläppet den 9 oktober – det kommer i veckan ett nyhetsbrev med en särskild inbjudan till alla medlemmar i Lean Forum Bygg! Niklas och jag har dock inte bara diskuterat releasen av boken utan även hur vi ska gå vidare för att med gemensamma krafter sprida insikten om Lean, där Lean Forum Byggs utgåva av ”Detta är Lean” bara är ett av många verktyg.

Parallellt med detta gäller det att hantera kontrasten mellan ledighet och arbete; det känns ju sådär att när sommarvärmen äntligen verkar ha kommit så är semestern slut … Det är heller inte alltid lätt att balansera mellan akademi och byggföretag, kontrasterna är stora även om vi tittar på Lean som en övergripande verksamhetsstrategi. Det finns även stora kontraster mellan Lean som strategi och det konkreta arbetet – att använda metoder och verktyg, att ”göra” – vilket också kräver sin balansering.

Nu är det dags att börja tänka på att nominera företag till Årets Lean-byggare 2016. Kanske är det den organisation eller det företag som bäst lyckats knyta samman Lean som verksamhetsstrategi med handfasta metoder? Oavsett så är du välkommen att tipsa oss om lämpliga kandidater, anmälan hittar du under fliken ”Årets Lean-byggare” på hemsidan.