Vilket mottagande jag har fått på det nya jobbet på E.ON i Örebro! Jag har väl aldrig varit med om ett så varmt mottagande på en ny tjänst. Här fanns redan namnskylt och blommor på plats när jag kom och efter några timmar kom ytterligare en bukett från en tidigare samarbetspartner. Och chefen från Malmö ringde personligen och hälsade välkommen … Rörande! Det enda strulet har varit de tekniska detaljer – dator, mobil och sådant – men det har mer än väl kompenserats av de mänskliga kontakterna.

Bortsett från välkomnandet har jag även inlett med att närvara vid det dagliga morgonmötet inom produktion och underhåll med fokus på säkerhet, gårdagens arbete och pågående aktiviteter; en form av daglig styrning skulle jag säga. De har mycket på plats, bland annat det som kallas ”Underhållsresan” och ”Safety-resan” – egentligen Lean i vår mening men med andra ord. Det ska bli riktigt intressant att verkligen få lära mig processen, hur ett kraftvärmeverk fungerar.

Sedan får vi se hur vi kan adressera ett kommande förbättringsarbete, men intresset för frågeställningarna är tydliga och jag känner ett stort stöd också för mitt fortsatta engagemang i Lean Forum Byggs styrelse. Även om E.ON inte är ett ”byggföretag” så är det en viktig aktör inom såväl infrastruktur som miljöfrågor och att vi ska hitta synergier mellan de båda verksamheterna är jag övertygad om.