Tillbaka i verkligheten efter Årets Byggegala den 9 mars då Årets Lean-byggare – Värmdö kommuns bygg- och miljöavdelning – utsågs. Som tidigare nominerad och vinnare med min förra arbetsgivare Strängbetong kände jag starkt för deltagarna runt bordet på galan, förutom Värmdö kommun också Peab och Moelven. Det är en blandad känsla av spänning och förtjusning när vinnaren offentliggörs, och det märktes tydligt hur överraskade vinnarrepresentanterna Jelinka Hall och Carina Molin blev.

Det ska bli intressant att följa vilken utväxling priset ger både bland andra kommuner och i Värmdö, exempelvis med förfrågningar kring studiebesök. Själv jobbade jag nästan heltid med studiebesöken efter utmärkelsen med massor av input och feedback till ytterligare förbättringar, något som förhoppningsvis Jelinka och Carina också kommer att uppleva. Från Lean Forum Byggs sidan ska det bli intressant att följa utvecklingen och vi kommer att försöka engagera dem som föreläsare vid olika arrangemang för att fånga upp deras erfarenheter. Det ska bli både roligt och viktigt, inte minst i samband med kommande nomineringsarbete.

E.ON i Örebro har sedan senast blivit antagna till Produktionslyftet och vi ska ha vår första workshop i mitten av april med ett Lean-spel för styrgruppen. Det ska bli så himla kul att få göra om resan vi gjorde med Strängbetong med ännu mer erfarenhet i bagaget tillsammans med min favoritcoach från Produktionslyftet, Malin Hallin. Bara det att energibranschen anammar Lean är inspirerande – det är mycket som händer och att se fram emot!