Det är inte utan att man längtar till sommaren men det är redan nu mycket skönare, ljusare morgnar – ”den ljusnande framtid är vår” som studenterna sjunger. Det känns även hos oss på Peab, där alla verkar ha sina kalendrar fulltecknade. Å andra sidan är det liksom vädret säsongsberoende och vi hamnar i återkommande toppar; först har vi massor som måste vara färdigt före årsskiftet, sedan allt som ska vara klart till semestern.

Implementeringen av visuell planering produktion är igång för fullt och ska ut i Peabs alla regioner. Med tanke på det tryck som råder i byggsektorn är det en olycklig situation att vi hamnade i ett konfliktläge. Jag hoppas att de kan lösa detta snabbt och snyggt, det är ingen som vill hamna i detta läge och risken är att det kostar mer än det smakar – för alla parter. Hela havet stormar, för att återknyta till väderreferensen.

Inom Lean Forum Bygg går vi med stormsteg mot årsmötet i mitten av maj – save the date 17/5! – då vi summerar året som varit och presenterar planer för det som komma skall. Bland annat har vi planer för ännu en bokrelease, så det blir återigen en spännande höst. Själv kommer jag dessvärre att lämna styrelsen; min arbetsbelastning har ökat och dessutom är det alltid bra med rotation bland medlemmarna. Jag har redan ”nominerat” en ersättare för mig eftersom Peab med all rätt anser att detta är ett viktigt forum att vara representerad i. Sedan är det naturligtvis upp till valberedningen att föreslå kandidaterna.