Be there or be square! Naturligtvis syftar jag på årsmötet, vilket även kommer att bli mitt sista framträdande som styrelsemedlem i Lean Forum Byggs styrelse. Det vore verkligen trevligt att få säga både tack och hej till så många som möjligt av er!

Mitt sista jobb för styrelsen sträcker sig dock en bra bit längre över året, då jag kommer att ingå i den arbetsgrupp som ska driva uppdateringen av boken ”Utmana dina processer”, ett arbete jag verkligen ser fram emot. Det är också ett sätt – både för mig personligen och för föreningen som sådan – att behålla kontakter och fortsatt kunna utnyttja gjorda erfarenheter och uppbyggda nätverk. Det finns fortfarande en stor potential (en del skulle nog säga utmaning) beträffande Lean inom byggsektorn och det är inspirerande att arbeta med att försöka styra branschen år samma håll som övrig industri. I detta arbete är det oerhört viktigt att vi eldsjälar håller ihop även utanför styrelsen; detta är egentligen hela syftet med Lean Forum Bygg, så ni får nog fortsatt räkna med mig ett bra tag framåt …

I övrigt arbetar vi på Peab just nu mycket med utvecklingsstyrning, en strukturerad modell där vi väver in förändringsledning för att säkerställa att vi når önskad effekt hela vägen vid utrullningen av projekt. Förändringen ska nå hela vägen ut till sista hantverkaren; alla förändringsprojekt handlar om människor och förmågan att förändra invanda beteenden, vilket i sig är en utmaning. Detta och andra förändringsprojekt och processer i ett aktivt Lean-arbete är vad som kommer att ta det mesta av min tid framöver.

Med det vill jag önska er alla en fantastisk sommar – vi ses på årsmötet!