Dagen efter årsmötet är det så dags för min sista logg för Lean Forum Bygg, ett ”tack och hej” efter fem fantastiskt roliga år med förtroendet att få leda organisationen. Det är inte utan stolthet som vi kan redovisa en utveckling från 2012 med röda siffror, tynande antal medlemmar och få partnerföretag till där vi står idag. Att kunna lämna över en stabil plattform för det fortsatta arbetet känns riktigt bra, en effekt av vårt gemensamma engagemang och arbete.

Gårdagens årsmöte var både roligt och intressant med fantastiska föredrag – tack Carina, Tina och Greta! Jag blir alltid lika imponerad över hur många duktiga och inspirerande människor det finns och den generositet de visar genom att dela med sig av sina erfarenheter. Det förvånar mig dock att inte fler valde att komma på årsmötet med tanke på det spännande programmet; med 30-talet deltagare vet jag många därute som ångrar att de valde bort årsmötet.

Tyvärr är det ofta så att vi sitter i våra små bubblor och saknar tid för att prioritera möjligheten att ta till oss av andras kunskaper och erfarenheter, vi har alla lite för lätt för att bli upptagna av den egna vardagen. Det uppstår en form av informationsmättnad där vi ska balansera mellan att förvalta det vi har och det nya som finns att ta in. Trots allt känns det som att Lean Forum Bygg och våra arrangemang har kommit en liten bit upp i prioriteringslistan, både bland individer och företag i branschen. De timmar som nu frigörs för min egen del ser jag fram emot att lägga på kunskapsspridning i sakfrågan; allt från arbetet med uppdateringen av boken ”Utmana dina processer” till att själv både inhämta, reflektera över och sprida ny kunskap.

Till sist önskar jag den nya styrelsen med ordförande Christel Isaksson i spetsen lycka till av hela mitt hjärta. Även om det känns vemodigt att kliva av så vet jag att det är både nyttigt och bra med ett avstamp. På återseende!