Jag måste inleda med att hedra Island för deras insats igår. Jag kom hem lagom till matchen efter en lång arbetsdag med den bok vi just nu uppdaterar och kunde inte slita mig från TVn!

Boken är förstås ”Effektivt byggande – utmana dina processer”, en alldeles utmärkt bok men med snart tio år på nacken. Det har ju hänt en del sedan dess och nu ska vi försöka få med allt det nya. Vi som deltog på arbetsmötet var Lean Forum Byggs ordförande Christel Isaksson (Arcona), Kajsa Simu (LTU/NCC), Johan Brantehag (Peab), Helena Lidelöw (LTU/Lindbäcks Bygg) och undertecknad, det vill säga delar av både den tidigare och nuvarande styrelsen. Vår ambition är att kunna ha en ny bokrelease till slutet av året; varför inte ett arrangemang på Dome of Vision där det fungerade väldigt bra vid senaste årsmötet? Det vore trevligt med en upprepning men kansliet får avgöra om det är realistiskt.

I min E.ON-värld har vi annars kommit så långt i vårt arbete med Produktionslyftet att de pilotområden vi ska jobba med efter sommaren är utsedda, arbetet med coacherna går jättebra. Nu ser jag fram emot en lång och skön sommar med sikte på fjällvärlden, där jag ska samla både kraft och ro i själen inför höstens inspirerande Lean-arbete.