Tid för förändring – Stockholm Skyline! I morse var jag på väg till ett tidigt morgonmöte på stan då det slog det mig hur många förändringar som faktiskt sker inne i Stockholms city.

Jag åker buss från Nacka/Värmdö in mot Slussen för att sedan gå upp på Slussentorget och ta en innerstadsbuss bort mot Strandvägen. Bara att landa på Slussen idag är mäktigt i sig, stadsbilden har totalt förändrats och jag kan se framför mig att det här kommer att bli en fantastisk ny mötesplats i Stockholm. Stockholm är så vackert, det kan jag inte sticka under stolen med. Vi är mitt i september, luften är frisk och hög, solen skiner som om det vore högsommar – kombinationen är underbar.

Då slår det mig när jag väntar på bussen att Stockholms skyline är fylld av byggkranar vart jag än vänder mig. Från Djurgårdsbron är det tydligt hur mycket som byggs i Stockholm. Att vi har högtryck inom samhällsbyggnadsbranschen har väl inte gått någon förbi och det märker vi även på den utmanande rekryteringsprocess som vi alla befinner oss i.

Jag läste en artikel där Mia Dahlström, HR-chef på Peab Sverige, påtalar just detta och hur de försöker nå mångfald genom att aktivt försöka rekrytera fler kvinnor. Visst gör jämlikhet skillnad i gruppdynamiken, men den behöver vi naturligtvis få till på alla nivåer i byggsektorn. Arconas nya ledningsgrupp med ledning av Jeanette Saveros har ökat den kvinnliga representationen till 40 procent kvinnor i ledningsgruppen. Kvinnor rekryteras utifrån kompetens, och det finns många vassa kvinnor i vår bransch. Förändringens tid är här – klart du hänger med!