Hoppas att ni alla haft en härlig julledighet och att ni som förbundit er till ett nyårslöfte fortfarande har det intakt. Personligen har jag inte avgivit något löfte denna gång heller då det förefaller fjuttigt att lova sig och andra bot och bättring endast en gång årligen när du kan ge dig själv chansen till förbättring varje dag!

På samma sätt väljer jag även att angripa förbättringsarbetet i min omgivning, där fokus ibland även bör ligga på att uppmärksamma det vi faktiskt lyckats åstadkomma istället för den långa listan med det som återstår (med rubrikerna ”måste” och ”borde”). Jag har bevittnat hur en mycket uppskattad Lean-ledare i ett norskt företag lyckades hålla uppe engagemanget under lång tid med både fototävlingar och tillbakablickar på hur det tidigare varit, vilket jag lovat att själv anamma. Dagens förbättringstips: Utveckla er visualisering av det du och dina kollegor har åstadkommit.

Jag är övertygad om att 2017 kommer bli ett till fantastiskt år med allt som pågår inom vår bransch, där jag upplever att utvecklingen verkligen går framåt. Mycket talas och skrivs om digitalisering och det finner jag oerhört spännande. Spännande i närtid är också att få följa upplösningen av vilka som utses till Årets Lean-byggare 2017 – redan nästa vecka vet vi vilka finalisterna är! På det personliga planen kommer jag under 2017 äntligen att ta steget för att prova på arbetslivet som egenanställd, vilket jag verkligen ser fram emot. 2017, nu kör vi!