Digitaliseringen, som alla pratar om idag, har blivit lite av mitt spår här i loggen – något jag tänkte fortsätta med ett tag till! Rent konkret så skapar ny teknik helt nya möjligheter för branschen. Ta bara ”nyheter” som scanners, drönare och 3D-skrivare som alla kommer att ge oss en mängd intressanta och spännande lösningar framöver.

Ett annat exempel är HoloLens, en mix av verklighet och virtuella modeller – eller Augmented Reality som det kallas. Med hjälp av HoloLens ser du 3D-ritningen ute på arbetsplatsen tillsammans med verkligheten. Det är otroligt intuitivt och min övertygelse är att inom en ganska snar framtid kommer varje snickare att bära sådana. Då behövs inga ritningar, vi kommer att minimera missförstånd och fel vilket också leder till mindre slöserier och effektivare byggande.

I digitaliseringens spår vill jag avsluta med att gratulera Emballatorgruppen till digitaliseringspriset ”Smart industri” – de är inte vår bransch men på många sätt ett föredöme som dessutom baserar sin utveckling på Lean. Läs mer här!