Vi lever alltid i en tid av förändring, även om förändringstempot kan variera. Jag ser gärna tillbaka till den 25 januari då vi lanserade vår nya bok och där det var jättekul och inspirerande att så många ville och kunde närvara. Inte bara boken tilldrog sig intresse, även Lean Forum Bygg generells känns väldigt aktuellt där en årlig höjdpunkt är att utse de nominerade till Årets Lean-byggare. Vi har nu tre värdiga finalister som vår kompetenta jury ska intervjua. Vinnarna presenteras på byggalan den 27 mars, vilket blir otroligt spännande och även ett intressant tillfälle att lyfta de nominerade som goda exempel.

För er som är nyfikna på att veta lite mer – eller som inte har möjlighet att närvara vid byggalan – vill jag tipsa om Lean Forum Byggs årsmöte i maj då vinnaren traditionsenligt medverkar med en presentation av sitt Lean-arbete. Håll utkik på hemsidan och i din inkorg efter inbjudan, årsmötet är alltid välbesökt och kan bli fullbokat! På mötet kommer vi även att lansera ett nytt Lean-pris, denna gång riktat till studenter och där vi som bäst håller på att sammanställa kriterier och kravspecifikation. Priset är sedan tänkt att delas ut på den nya mässan i Göteborg med arbetsnamnet ”Nordic Architecture Fair”.

Avslutningsvis något helt annat som dock knyter an till förändringsinledningen: Lean handlar i mångt och mycket om förändring, precis som livet självt. Antingen ser vi till att det händer, eller så ”drabbas” vi av det oförberett. Själv har jag känt att jag behöver en förändring och har därför sagt upp mig efter tio fantastiska år på Arcona. Det har varit en härlig plats att arbeta på och de kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. 2017 blir således ett mycket spännande år med nya utmaningar som jag i sann Lean-anda inleder med reflektion på en bergstopp i Bali, Indonesien. Det är också min uppmaning till dig; reflektera mer. Vi säger det ofta inom Lean men hur många av oss gör det i vardagen? Vi har nämnt det tidigare att livet är som en cykeltur – balansen är avgörande.