Jag skulle vilja slå ett slag för Lean och delaktighet. På det stora hela baseras ett lyckat Lean-arbete på hela företagets delaktighet. Att 70 procent av de som ger sig på en Lean-implementering kör i diket första gången de provar beror just på detta. Det finns ingen delaktig organisation som har eller haft möjlighet att få förståelse för vad som görs och därmed finns det ingen mottagare.

Ett bra exempel på delaktighet är faktiskt det seminarium som Lean Forum Bygg arrangerar den 9 mars i Stockholm. Det handlar om säkerhet och blev på praktiskt taget nolltid fullbokat, vilket visar att om du lyfter de verkligt viktiga frågorna så skapas delaktighet och engagemang – ett engagemang för att sträva mot något bättre.

Våra arrangemang inom Lean Forum Bygg blir allt populärare vilket också visar att trägen vinner. Jag måste framhålla att vi har ett fantastiskt engagemang i föreningen – från kansliet, Tina som står bakom kommande seminarium och inte minst vår ordförande Christel som är fantastiskt drivande och lyfter hela verksamheten. För dig som inte redan är medlem så vill jag verkligen betona det positiva med att engagera sig i Lean Forum Bygg!