När man som jag stått och bilat i ett badrum under helgen är det lätt att låta tankarna flöda. Jag funderade bland annat på hur vi i allmänhet söker de riktigt stora innovationerna, vilket naturligtvis i grunden är rätt. Risken är dock att det kan ske på bekostnad av de små, ständiga förbättringarna.

Underskatta inte kraften i dessa! Visst är det spännande och intressant att jaga de stora innovationsförändringarna som drastiskt ger helt nya förutsättningar och – återigen – det är inte fel i grunden, men glöm inte Kaizen. Vi får inte missa det ständigt pågående förbättringsarbetet som går ut på att identifiera och etablera en standard som sedan ständigt utmanas.

Det är viktigt att förstå att det inte bara gäller företagets ledning utan alla medarbetare på alla positioner. De ska ständigt utmana utifrån sin roll och de standarder de har i ett kontinuerligt förbättringsarbete. När vi gemensamt driver det arbetet framåt utnyttjar vi kraften i den kollektiva intelligensen – vilket i sig är ett övergripande innovationstänk.