Som nyinrättad på kontoret efter en fantastiskt utmanande föräldraledighet har jag tagit mig tid att tänka; tänka på hur jag ska ha min kontorsyta för att den ska underlätta för mig i mitt dagliga arbete, sorterat upp anteckningar och mappar på datorn – ”5S:at” lite helt enkelt. Det är SÅ skönt och effektiviserar verkligen arbetet.

Under ett byggmöte (vid ett stort nybyggnadsområde med flera aktiva entreprenörer) häromdagen uppdagades det att platscheferna inte närvarade vid obligatoriska samordningsmöten. Förklaringen var att de inte hann komma på mötena, bland annat för det hade dykt upp en massa problem i sista stund. Jag kan inte låta bli att tänka på att några av de där problemen aldrig hade uppstått om de tagit sig tid att komma till samordningsmötena … Eller snarare om de givits tid att komma till mötena, för det är också en prioriteringsfråga som deras chef måste svara för.

Själv vill jag tacka min chef för han inte bokade in mig på för mycket möten till en början efter föräldraledigheten. Jag har till och med haft tid att tänka på att det är viktigt att hinna tänka! Att avstätta speciell tid för att hinna reflektera och tänka borde jag göra oftare och jag har faktiskt avsatt lite tid efter semestern. Det där automailet om semesterfrånvaro skulle ju kanske kunna gälla någon eller några dagar ”extra” … =)