Den hetaste spaningen just nu är naturligtvis Almedalen under nästa vecka (2-9 juni) där även byggsektorn är på plats. Redan på måndag drar vi igång med ett seminarium kring digitalisering och industriellt byggande, dit vi lockat såväl bostadsminister Peter Eriksson som Anne Lidgard från Vinnova i Silicon Valley. Även BoKloks Jerker Lessing, tidigare styrelsemedlem i Lean Forum Bygg, deltar vid seminariet. Kan det bli en intressantare eller mer framtidsinriktad mix?

På BoKlok har vi också tagit ett i mitt tycke ganska häftigt PR-grepp med inbjudan till alla riksdagsmän under devisen ”allemansrätten borde gälla på bostadsmarknaden också”. Det gäller att våga sticka ut – håll utkik efter de blåa älgarna!

Som relativt ny i Lean Forum Byggs styrelse ser jag fram emot att kunna dela erfarenheter, inom styrelsen och med våra partnerföretag, genom studiebesök, seminarier och andra arrangemang. Hur får vi bäst till enkla men effektiva erfarenhetsutbyten mellan alla aktörer i föreningen? Vi tar tacksamt emot idéer och förslag!

Med det vill jag passa på att önska er alla en skön ledighet – loggen drar vi igång igen den 15 augusti. Ha en bra sommar till dess!