På Framtiden Byggutveckling tar vi ganska ofta mötespromenader. Det är inget nytt fenomen men ett väldigt bra alternativ till kontors- eller konferensrumsmöten, särskilt om det är få personer och inget krav på skärmvisning. Tänk efter, hur ofta behövs egentligen den där skärmen? Det är så enkelt att bara ta på sig jackan och gå ut.

Vi sitter på Chalmers-området i Johanneberg där det är enkelt och smidigt att ta ett varv runt kvarteret eller genom parken för en avstämning. Ofta blir mötesresultatet dessutom bättre, vi byter miljö och får tillskott av både andra intryck och syre – det ger helt enkelt nya infallsvinklar. Dessutom vill jag hävda att det är Lean eftersom det är effektivt, vi drar nytta av frisk luft och miljö samtidigt som vi får lite motion, vilket sammantaget ger ett bättre samtal. Kan ett möte vara effektivare?

Apropå möten så genomför vi vårt seminarium ”Effektiva och meningsfulla möten” i Stockholm nu på fredag – det är över 100 anmälda deltagare, vilket är imponerande. Jag önskar er alla en givande föreläsning och ett trevligt nätverkande och minglande!