För undertecknad är det lite av en mellanperiod inom Lean Forum Bygg efter arbetet med och uppståndelsen kring Årets Lean-byggare. Inför hösten har vi dock en ny utmaning då det åter är dags för Årets Lean-byggarstudent. Med tanke på fjolårets vinnare är det något att verkligen se fram emot – du kan redan nu nominera dig själv eller annan kandidat. Du kan även föranmäla dig till Lean Forum Byggs årsmöte den 23 maj, något som lovar att bli mycket intressant. Förutom en presentation av projektet VALLA Coach med Lean Forum Byggs tidigare ordförande Kajsa Simu, Lean Manager på NCC, så ställer även Årets Lean-byggare Flexator upp med en föreläsning. Det är VD Ola Adolfsson som berättar om företagets Lean-resa. Anmäl dig här.

Redan nästa vecka har vi här i Norrköping också arrangemanget med Brains & Bricks och IQ Samhällsbyggnad. Här tittar vi närmare på digitalisering brett med tanke på innovation och utveckling, hur vi tänker och jobbar med det inom Brains & Bricks. Det är också något jag ser fram emot, vi har närmare ett 50-tal anmälda som representerar ett starkt startfält med en bra blandning av studenter, branschfolk och även kommunrepresentanter. Det är viktigt att vi alla är med – samhälle, näringsliv, akademi – eftersom det här inte är en fråga för en enskild aktör.

Till sist önskar jag mina kollegor inom Lean Forum Bygg i Göteborg lycka till med seminariet nu på torsdag, där jag tyvärr inte kan delta själv. Även här är det en god uppslutning och bra mix bland deltagarna – det finns dessutom några platser kvar, så är du snabb hinner du anmäla dig! Följ den här länken.