Det känns fantastiskt kul att kunna bjuda in till ett studiebesök hos Lindbäcks Bygg i Piteå den 26 juli! Vi visar vår nya fabrik som varit igång i fem månader, så deltagarna kommer att få se den rulla. Eftersom vi är i Piteå så fungerar det att genomföra studiebesöket under en arbetsdag – det landar ett flyg i Luleå cirka 09:40, en delad taxi tar ungefär 50 minuter och ett returflyg avgår bland annat 16:45 (och framåt).

Förutom att vi kommer att visa hur vi tillverkar bostäder i fabrik så kommer vi även att berätta om Lean som verksamhetsstrategi. Dessutom – eller därför – önskar vi också feedback från alla besökare med reflektioner och förbättringsförslag kring vad ni fått se under dagen. Avgiften är 250 kronor per person för att täcka lunch och guidning. Eftersom det är en fabrik i full verksamhet är antalet platser begränsat. Finns det platser kvar kan du anmäla dig här!

Innan dess har vi ytterligare ett intressant arrangeamng, nämligen årsmötet på NCC i Solna den 23 maj. Här kommer vi bland annat att få veta mer om Smart Built Environments projekt VALLACoach, där de tagit fram en coachningsmetod för att förbättra bygget. En viktig byggsten (sic!) i Lean-tänket är just coachning, varför det är extra spännande med en metod som enkom är framtagen för byggsidan och alltså inte har sitt ursprung inom tillverkningsindustrin.

Ytterligare en anledning till att närvara vid årsmötet är möjligheten att få lyssna till Flexators Lean-resa, Årets Lean-byggare 2018! När de inledde sitt arbete med Produktionslyftet var en av målsättningar att de skulle få denna utmärkelse – nu är de där, betydligt snabbare än de kunde ana! Å andra sidan har de arbetar med sitt Lean-tänk och metoder i över tio år, men som deras VD Ola Adolfsson säger: ”Nu händer det!” Anmäl dig här.