Det är dags att börja sammanställa nomineringarna till Årets Lean-byggare 2019! Se till att nominera din kandidat – det kan vara din egen arbetsplats, ett annat företag, en avdelning eller ett arbetssätt – som du tycker bör lyftas som exempel på ett väl utfört Lean-arbete. Detta är nionde gången som priset delas ut och intresset för vinnarna ökar för varje år. Senast den första december vill vi ha in din anmälan, missa inte det!

En sak som jag gärna vill betona med Årets Lean-byggare är att ansökan är öppen för alla aktörer inom samhällsbyggnadssektorn, från fastighetsägare till materialleverantörer – 2016 var det exempelvis Värmdö kommuns bygg- och miljöavdelning som utsågs till Årets Lean-byggare (se bild)! Det är lätt att fastna i ett entreprenörstänk där vi egentligen vill se en mycket bredare uppslutning. Kanske finns det något konsultföretag som utmärker sig för sitt Lean-arbete? Byggherrar och beställare?

Vi vet att det finns många organisationer och företag därute som är superduktiga på Lean men som i vanlig svensk anda tänker ”inte ska väl jag …” Jo, det ska du! Genom att lyfta flera goda exempel så stärker vi Lean-arbetet i hela branschen och därmed hela branschens konkurrenskraft. Den som sedan blir Årets Lean-byggare får naturligtvis väldigt mycket uppmärksamhet, men det viktiga är trots allt det breda Lean-arbetet som pågår i samhällsbyggnadssektorn. Skicka in din nominering här!