Den senaste tiden har jag reflekterat en del kring framfarten av digitalisering i byggbranschen då jag träffat både intressanta startupföretag liksom etablerade bolag som syftar till att digitalisera branschen. ”ConTech” är ett hett område där det händer mycket – och mycket mer är på gång! Jag känner flera personer som arbetar med detta och för mig som brinner för produktivitet och kostnadsminimeringar över tid ser jag denna frammarsch som en nyckelfaktor.

Jag kommer bland annat att vara engagerad i ett projekt med Chalmers och andra aktörer för att utreda hur Block Chain-tekniken kan användas i branschen, att koppla materialflöden till ekonomiska flöden för att öka både produktivitet och effektivitet. Här vill jag passa på att flagga för eventet Nordic ConTech Talk i Stockholm där jag kommer att närvara och som jag varmt rekommenderar. Här blandas byggbranschen med startupföretag för att diskutera den digitala utvecklingen, ett intressant forum för den som brinner för digitalisering.

Oavsett så gäller det att hänga med för det är nu det händer. Nya aktörer kommer in, andra startar upp – de kommer att förändra branschen oavsett vi vill eller inte. Förändringen kommer och min övertygelse är att det är en förändring till det bättre!