Här kommer en lite julhälsning från oss i projekt Ostlänken, där vi arbetar vidare med den pågående justeringen av projektet. I och med att vi fick ett större omtag passar vi på att försöka styra och strama upp samt standardisera kring kravbilden för att göra den så tydlig som möjligt.

Det innebär alltid en utmaning för ett projekt som sådant – speciellt av Ostlänkens storlek – när det sker projektering parallellt med utveckling av tekniken, vilket i sig ger en kravförändring under framdrivningen av projektet. Nu gäller det skapa en tydlig bild framöver, men det är som sagt inte lätt när teknikutvecklingen sker parallellt.

Något annat att se fram emot är Årets Lean-byggare och de bidrag som kommit in. Det ska bli spännande att se vad som ligger i inboxen denna gång; det var en hel del starka bidrag ifjol så det är inte utan att man är nyfiken på att se vad årets skörd erbjuder. Kul också med för oss helt nya aktörer och att se vad de har att komma med – ser fram emot en intressant läsning under de kommande helgerna!