• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Ledare: Årsmöte och bokrelease på Dome of Visions – igen!

Snart är det dags för Lean Forum Byggs årsmöte och det har på många vis varit ett intressant år. Vår utmärkelse Årets Lean-byggare får allt större uppmärksamhet för varje prisutdelning och trenden håller i sig också i år. I år har vi tre mycket duktiga företag som juryn har att ta ställning till. Om du missade att nominera din kandidat så kan jag meddela att anmälan till Årets Lean-byggare 2020 öppnar den 1 april …

Läs Per Öbergs ledare

Effektiva processer – visuella metoder

Det går inte att använda samma metoder för att lösa de problem som dessa har skapat. För att lösa byggsektorns utmaningar måste det till nya angreppssätt. Lean Forum Byggs styrelsemedlem Jimmy Dahlström lyfter här med sin kollega Jesper Lundgren på Prolog fram ett framgångsrikt alternativ: Visuell planering.

Läs artikeln om visuell planering

Save the date: Årsmöte 2019

Välkommen till Lean Forum Byggs årsmöte som denna gång genomförs i Dome of Visions vid Chalmers Lindholmen i Göteborg (foto: Joakim Kröger, NCC). Förutom det formella årsmötet kommer eftermiddagen att bjuda på inspirationsföreläsningar och release av vår nya ”loggbok” ...

Mer information och anmälan

Årets Lean-byggare – här är finalisterna

El-Björn, NorDan och Lindbäcks Bygg – det är finalisterna som Lean Forum Byggs styrelse utsett till Årets Lean-byggare. Den slutgiltiga vinnaren kommer att presenteras på Årets Bygge-galan den 26 mars i Stockholm.

Läs mer om Årets Lean-byggare här

5S-arbete vann Årets Lean-byggarstudent

Årets Lean-byggarstudenter 2018 är bröderna Jonathan och Marcus Henriksson från Jönköping University. De belönades för sitt examensarbete om implementering av 5S på en byggarbetsplats. Prisutdelningen genomfördes vid ett frukostseminarium som arrangerades tillsammans med CMB den 1 februari.

Läs mer om prisutdelningen och seminariet

Välkommen att söka till Svenska Leanpriset 2019

Välkommen att söka till priset och utses till det företag eller organisation som lyckats föredömligt med att utveckla sin verksamhet med stöd av leanfilosofin, genom att förbättra sina flöden, utveckla medarbetare och partners och arbeta framgångsrikt med problemlösning.

Läs mer och ansök hos Lean Forum