Det har hänt mycket roligt inom Lean Forum Bygg på senaste tiden med både boklansering, releaseparty och föreläsningen på Dome of Visions. Året har bara börjat och vi har så mycket mer att se fram emot. Själv tycker jag förstås att det är extra intressant med seminariet här på KTH som Lean Forum Bygg arrangerar den 9 mars: ”Lean, arbetsmiljö och säkerhet – hur ser kopplingarna ut?”

Inte minst med anledning av de granskande TV-program vi sett den senaste tiden kring arbetsplatsolyckor och ansvarsfördelning är det ett högaktuellt område. Om Lean Forum Bygg kan dra sitt strå till stacken och förhoppningsvis räta ut några frågetecken så befäster vi den riktning som vi lagt för året. Lean kan bidra till både bättre arbetsmiljö och ökad säkerhet, framförallt på lång sikt. Här har Lean en lika självklar som viktig roll.

Seminariet vill vi hålla i ett mindre format för förtroendefulla diskussioner mellan deltagare och föreläsarna Johanna Strömgren (föreståndare för KTH Leancentrum, regionledare för Produktionslyftet) och Jörgen Eklund (professor på Skolan för teknik och hälsa, KTH). Lean Forum Byggs styrelsemedlem Claes Dalman (Peab) inleder och jag själv modererar arrangemanget, men det finns bara 30 platser och över hälften är redan bokade – anmäl dig redan idag så hoppas jag vi ses den 9 mars!