Jag hakar på min egen senaste logg där jag tog upp problemet med möten som drar ut på tiden. Jag har förstått att jag inte är HELT ensam i min frustration … Glädjande nog fick jag också en snabb respons från kollegan John i Lean Forum Byggs styrelse som i sin logg gav tips kring struktur och tidspassning.

I veckan var jag så på arbetsresa i Göteborg för just ett av dessa möten som brukar dra över och ta lång tid, men den här gången följde jag råden jag fått. Föregående protokoll och recap hamnade längst ned i listan; i mån av tid. Trots att vi haft motsvarande möten flera gånger så tydliggjorde jag i förväg vad syftet var, vad vi förväntade oss och vilka regler som gällde.

Jag gjorde också klart att jag inte tänkte vara notarie nästa gång; byt roller! Och vet ni vad? På Landvetter på vägen hem till Stockholm kunde jag konstatera att vi tjänat minst 1,5 timme och att jag skulle hinna med ett tidigare flyg. Sens moral? Be om hjälp, våga fråga – och genera dig inte för att verkligen använda de råd du får!